Utfordring til Rødt, SV, Natur og ungdom, med flere

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LesarbrevDette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.Sist ute i Firda med feilaktige påstander om Nordic Mining og Engebø er Rødt, og det er i grunnen trist at alle som "kjemper i mot" mangler helt grunnleggende kunnskap om det de er motstandere av. 

Og feilaktige påstander er informert de nevnte i overskriften så mange ganger fra så mange hold, at jeg her i all hovedsak skal la det ligge. Det er ingen vilje til å ta til seg fakta, men to forhold skal jeg likevel påpeke.

1. Det finnes ikke noe løyve/tillatelse for å dumpe en eneste partikkel i fjorden!

2. Det VIKTIGSTE som hendte i fjor er slett ikke hva Rødt skriver, men at behovet for deponering av masse i fjorden ble redusert med 70 prosent.

Og det er nettopp dette siste motstander etter motstander har hevdet de er i mot. Fokus bør jo derfor være på hvordan få dette ned til null på en realistisk måte!

Tillatelser og løyver er gitt, Engebø blir realisert, gjør noe med det dere kan gjøre noe med, for å oppnå det dere hevder dere vil.

Og det er her jeg igjen vil komme med utfordringen til alle motstanderne;

Begynn og jobb med å benytte denne avgangen for tildekking av forurensede bunnsedimenter rundt om i det ganske land. 

Avgangen er godkjent til dette! Det vet dere.

Innerste del av Førdefjorden er sterkt forurenset, og til fare for omgivelsene. Havner og områder landet rundt trenger tildekking, noen få har fått det, men det trengs en satsing på dette. Hva med ubåten ved Fedje? Den kan nok også med fordel tildekkes med avgangen fra Engebø.

Hvorfor er det INGEN vilje hos motstandere til å påvirke myndighetene til å bruke avgangen alternativt, slik at behovet for å deponere de siste 30 prosent av avgangen blir borte?

Og får vi en slik satsing og ønske om å gjøre noe konkret med forurensede bunnsedimenter, har vi ikke nok avgang. Ikke i nærheten av nok avgang, men det er i hvert fall en god start. Så tar dere utfordringen og blir en del av løsningen?


Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags