Likekjønnet vigsel hører ikke til i kirken

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LesarbrevDette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

Det finnes bare han og hun, mann og kvinne. Det er biologi. Det er Guds geniale skaperverk i den hensikt «at de skulle bli mange og fylle jorden». Og det har skjedd. Tingene har faktisk fungert, slik det gjør overalt i Guds skaperverk.

Derfor tror vi på Bønnelista på ekteskapet mellom én kvinne og én mann. Det er skapt og innstiftet av Gud og foreskrevet som naturens orden. Bønnelista mener at kirken bare kan tale som sitt programskrift: Bibelen. Og i Bibelen er dette helt klart og avgjort.

Finnes det så mulighet for at skaperverket går galt, at forvirring finner sted? At ting ikke er som det skal være? Ja, dessverre, men det er en del av det som gjør at Gud en dag skal gjøre «alle ting nye».

Har noen en x eller en y for mye i sine gener, så kan det være vanskelig å bestemme kjønnet, men det er ikke disse som kjemper i organisasjonen Fri.

Vi tror ikke på at en velger sitt kjønn, eller re-velger det. Ikke mer enn at man velger sin farge eller sin høyde. Er en født hvit, så blir man aldri sort i huden. Og er man 170 cm på strømpelesten som 20 åring så blir man aldri 190. Er en kvinne, så blir en ikke mann uansett operasjoner. Hver celle i kroppen vitner med sine to xx-kromosom at her har vi en kvinne.

En må respektere biologien, slik man har respekt for naturen. Den er skapt av Gud.

Og bare ved å forene kvinne og mann får man en ny generasjon. All manipulering med reproduksjonen utenfor mor/far relasjonen bommer på målet. Det er ikke bærekraftig.

Ekteskapet dreier seg om livets fortsettelse. Ikke om følelser, selv om Gud skapte følelsene for at dette skulle bli effektivt og være noe menneskene ønsker. Og med et avkom som ikke blir voksen på 20 år, er det genialt av skaperen å innstifte ekteskapet. Her må man være to om ansvaret. Det er grunnlag for det gode liv, både for mor, far og barn. At barnehager, skoler og banker skal feire den totale oppløsing av biologi og bærekraft er meningsløst.

Hvordan voksne mennesker innretter seg, blir deres eget ansvar. Men samfunn og kirke må løfte frem det som er henholdsvis bærekraftig og bibelsk.

Å heie frem andre samlivsordninger vil skape en fremmedgjøring som til sist koster samfunnet dyrt. Ekteskapet er bare ekte mellom en mann og en kvinne. Denne samfunnsinstitusjonen må hegnes om, for bare den gir håp om fremtid.
Den 8.-9. september er det valg. Også valg til bispedømmeråd og kirkemøte. Som medlem av Den norske kirke kan du påvirke kirken sitt innhold og veien videre. Om du stemmer på Bønnelista, gir du stemme til at Guds Ord igjen blir kirkens autoritet.Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken