Drømmeskolen?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LesarbrevFredag 18.mars ble opplæringstilbudet i videregående skole annonsert fra opplæringsavdelingen. Vg2 på Hafstad vgs. er tatt ned til 3 klasser. I grunngivingen står det at skolen vil ha 11 ledige plasser ved tildeling av 4 klasser. Hvis en snur på flisa, betyr det at 19 ikke får plass. Disse vil måtte pendle eller flytte på hybel. En skulle da tro, at de som får plass er de heldige? Det er langt fra sikkert. Disse vil sannsynligvis oppleve store begrensinger når det gjelder valg av programfag.

Antall timer skolen får tildelt til programfagene, følger antall klasser. I praksis betyr det at skolen må se seg nødt til å kutte ut ca. 4 programfag på Vg2. Mange elever vil da oppleve å ikke få de fagene de ønsker. I tillegg vil det være svært begrensede muligheter for å bytte fag ved feilvalg, da alle gruppen vil være fylt til randen. Jeg er redd dette vil føre til lavere motivasjon og resultater, og påfølgende frafall. Jeg er opptatt av kvalitet i skolen, og for å ivareta dette må vi kunne gi et tilbud som gir mulighet for både bredde og dybde i fagvalg. Fulle klasser kan og gå på bekostning av oppfølging av den enkelte.

Elevene som ikke får plass, er dessverre de svakeste. De som trenger trygge rammer og tett oppfølging er nødt til å pendle eller flytte på hybel.

Hafstad videregående skole er plukket ut i Drømmeskolen, et prosjekt som er iverksatt nettopp for å forhindre frafall i skolen, mens opplæringsavdelingen gjør et vedtak som jeg mener nettopp vil fremme dette. Et annet paradoks at vi i en årrekke har hatt regjeringer som har satset på skole og utdanning. Det eneste vi opplever er innstramming og nedskjæringer på bekostning av kvalitet og muligheter for elevene.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags