Pensjonistene lurt igjen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LesarbrevDette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.Beste lønnsoppgjør på mange år, men pensjonistene fikk null.

I de siste fire årene har pensjonistene hatt en betydelig nedgang i realinntektene. Årets lønnsoppgjør er i havn og de fleste fikk en kraftig lønnsøkning med økt kjøpekraft, men pensjonistene fikk null. Dette medfører at mange minstepensjonister nå lever under fattigdomsgrensen.

For enslige utgjør minstepensjonen nå ca.190 000 kroner i året. For gifte og samboende der begge er minstepensjonister utgjør minstepensjon ca. 170 000 kroner.

Dette er beløp som er så lave at man nå snakker om fattigdomsproblematikk. Fattigdomsgrensen i Norge er på 216000,- kroner, så da blir det en differanse på nesten 50000,- kroner.

Når så dyre strømregninger i vinter, økte husleie og boomkostninger øker kraftig, så merkes dette hardt på den lave pensjonen.

Dette medfører at mange pensjonister sliter nå med få endene til å møtes og mange føler seg fanget i egen bolig på grunn av manglende midler til å komme seg ut i sosial omgang med andre. Penger til noe så enkelt som en bussbillett finnes ikke og mange har så lite igjen av trygden at de ikke har råd til å hente sine medisiner og til å kjøpe det aller mest nødvendige av mat.

Vi må spørre om dette er akseptabelt? Hvorfor det er slik?

Pensjonistpartiet mener at dette er uverdig og at det er på tide å løfte pensjonene kraftig. Det må være mulig å leve av trygden.

Vi i Pensjonistpartiet i får stadig henvendelser om fortvilte situasjoner og mange melder seg inn i Pensjonistpartiet da de ser at vi er de eneste som setter deres sak på dagsorden.

Pensjonistpartiet skal jobbe for at egenandeler og kommunale avgifter holdes så lave som mulig for uføre og pensjonister. Samtidig som vi mot eiendomsskatt som vi mener er en usosial beskatning. Skal vi få bedre kår er vi avhengig av at alle uføretrygdede og pensjonister nå melder seg inn og stemmer på Pensjonistpartiet ved valget i september. Vi bryr oss!

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags