Gå til sidens hovedinnhold

Naustdal og eiendomsskatt

Artikkelen er over 4 år gammel

Lesarbrev Dette er eit debattinnlegg, skrive av ein ekstern bidragsytar. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

For å ta det positive først: politikerne (og med politikerne i dette innlegget mener jeg ordfører Håkon Myrvang og hans «hoff» som stemte for den opprinnelige skattesatsen) tok for en gangs skyld velgerne på alvor, tok saken opp på nytt, og reduserte skatten. Likefullt klarer jeg ikke helt å «ta av». Jeg har en litt snikende følelse av «too little, too late».

At den opprinnelig skatten senkes er bra, men det er et faktum at eiendomsskatten i Naustdal fremdeles er svært høy i forhold til andre kommuner det er naturlig å sammenligne oss med.

Men bare at det opprinnelige forslaget i det hele tatt forlot ordførerkontoret vitner om elendig politisk teft. Trodde politikerne at innbyggerne stilltiende ville godta en slik skatteøkning? Det er nesten en fornærmelse mot vår intelligens.

Selvfølgelig brøt helvete løs i et omfang politierne knapt kunne drømme om.

Så til folkemøtet. Jeg leser i Firda at ordføreren skryter på seg «handlekraft». Han uttaler: «Eg tok initiativ til folkemøtet». Det er ganske frekt. Krav om folkemøte var et krav fra innsendere på Facebook, der det også var en protestliste som 300-400 innbyggere skrev under på. Først da kom ordføreren på banen og kalte inn til «Informasjonsmøte» som møtet ble omdøpt til. Siden ingen kjøpte den belærende svadaen som ble servert fra den kanten, så ble det likefullt et folkemøte noe som har gått opp for ordføreren også, siden også han nå kaller det folkemøte.

Siste ord er vel verken sagt eller skrevet i denne saken, men det er min uerbødige påstand at politikerflertallet i Naustdal har utført et elendig politisk håndverk i denne saken.

Til slutt, et sitat fra Fylkesmannen: "Naustdal burde ikke være i ROBEK, for Naustdal er ingen dyr kommune å drifte". En meget diplomatisk måte å si at politikerne i Naustdal ikke kan styre penger på.

Synd det er 2,5 år til neste valg.

Kommentarer til denne saken