«Norge bak fasaden» – TV2 sin fasade?

Det er forsåvidt ikke noe nytt at kristne organisasjoner ettergåes i «sømmene» som alle andre organisasjoner. Det er både riktig og nødvendig. Men kjære Tv2. Dette er som å koke suppe på spiker, en rusten spiker, skriv artikkelforfattaren. På bildet Janne Amble og Kadafi Zaman.

Det er forsåvidt ikke noe nytt at kristne organisasjoner ettergåes i «sømmene» som alle andre organisasjoner. Det er både riktig og nødvendig. Men kjære Tv2. Dette er som å koke suppe på spiker, en rusten spiker, skriv artikkelforfattaren. På bildet Janne Amble og Kadafi Zaman. Foto:

Av
DEL

LesarbrevEn serie laget for og av TV2 går nå på kanalen. Dette er en merkelig blanding av hummer og kanari. Dette skal avsløre lukkede miljøer og skumle ting som foregår i samfunnet vårt. Tanken er vel både fasinerende og nødvendig som et utgangspunkt. Men bommet de fra start om hensikten var slik det i programmet er annonsert?

For meg fremstår dette med en hovedhensikt og det er å mystifisere og mistenkeligjøre kristne miljøer generelt og de mest suksessrike spesielt.

At de tidligere har sveipet innom kriminelle miljøer kan synes som en liten avsporing for å avmystifisere sine egne hovedhensikter.
Forrige tirsdag kveld fikk man av programlederne Janne Amble, Kadafi Zaman komme inn bak fasaden og etter deres mening «avdekket» og mystifisert 3 av de mest utbredte og kristne miljøene i Norge og Europa.

Dette er forsåvidt ikke noe nytt at kristne organisasjoner ettergåes i «sømmene» som alle andre organisasjoner. Det er både riktig og nødvendig. Men kjære TV2. Dette er som å koke suppe på spiker, en rusten spiker. Jeg hadde trodd at de hadde funnet noe «kjøtt» også til denne «suppen» de vil lage. Det synes som om at kristne miljøer med suksess er god nok grunn alene. Er det mye penger med, er det enda større grunn. Det synes som om det er vanskelig å forstå at penger er et nødvendig «onde» for å kunne realisere og utvikle en organisasjon. Det er vel heller ikke en hemmelighet at media generelt i flere tiår har jaktet på nettopp BCC for å finne uregelmessigheter, såvidt meg bekjent uten å lykkes.

Brunstad Christian Church (BCC) er vel den mest suksessrike i Norge og Europa. Som mange vet, er jeg født inn i og vokst opp i dette miljøet den gang det het Smiths venner. Allerede som ung mann i tenårene forlot jeg dette miljøet. Dette av egne og personlige grunner. Jeg har siden stått på egne ben helt uten organisasjonstilhørighet, men jeg har min barnetro i behold. Jeg kan vel derfor si at jeg har øyne og evne til å se det fra innsiden og utsiden. Selv om jeg langt fra er enig i alt på innsiden, så evner jeg å ta innover meg det positive denne organisasjonen står for og utfører. Ikke minst for barn og ungdom. Det arbeider de legger ned sparer samfunnet for mer enn vi evner å forstå ved å lage et velfungerende og trygt miljø og aktiviteter på alle plan i samfunnet.

Her underholder de selv sine unge og belaster ikke det offetlige med ungdomsklubber/fritidsklubber idrettsarenaer o.l. De bygger og lager sine egne arenaer for organisasjonens egne midler. De har det mest avanserte organisatoriske apparat og teknologi bygget møysommelig opp over mange tiår, hvor Europas mest avanserte konferansesenter er endel av det hele.. Et senter som også Tv2 har leiet til for forskjellige internasjonale arrangement. Tenk om noe av dette ble fokusert på.

I alle organisasjoner og miljøer oppstår avskallinger og utskudd. Ja, det finnes også dem som både blir syk, trist, lei eller søker hevn av ulike grunner, akkurat som i andre organisasjonsliv.

Men er det slik at disse «utbryterne»/menneskene har monopol på sannheten? Jeg kan vel regnes i den gruppen, men jeg er ikke bitter og jeg har heller ikke hverken behov, trang eller interresse av å henge ut organisasjonen fordi jeg var uenig med noe av systemet den gang. Et system som har vært kontinuerlig under positiv utvikling og som idag har fjernet det meste av de uheldige første generasjonsmanglene.

Jeg har fortsatt mange av mine beste venner i dette miljøet som jeg ikke har vært endel av i hele mitt voksne liv. Dette fordi det finnes faktisk oppriktige, ekte og gode mennesker der jeg setter stor pris på. Og det finnes der som andre steder mennesker som jeg ikke ønsker eller har behov for å holde kontakt med. Med andre ord akkurat som i den naturlige virkelighet og liv ellers.

Min undring over årsak til dette mystifiserende program hvor dette og andre svært positive orginisasjoner skal mistenkeliggjøres og sidestilles med annen lyssky aktivitet,er mange. Men kan det være så enkelt forklart at dette har en hovedhensikt, og det er å flytte fokus bort fra den eneste religion/organisasjonsvirksomhet som ville passet inn i et slikt program med våpen, kriminalitet,etc etc. Kommer det mon tro? Det som ikke er usynlig og bak fasaden der er ille nok for de fleste tror eg..

Kanskje TV2`s program «Norge bak fasaden» bør etterprøves med «Norge bak fasaden til TV2» ?
Legger iallefall ut en motlink,bedøm selv.
https://innsikt.bcc.no/bakfasaden

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags