Hedda: – 14 dager i Førde - minner for livet!

NY VERDEN: Man trenger ikke dra så langt for å oppleve noe helt nytt og spennende. Jeg måtte bare 3 timer til en ny og litt annerledes verden. Ny musikk og nye fine folk. Minner for livet! skriv artikkelforfattaren som jobba som frivillig under fjorårets festiva.

NY VERDEN: Man trenger ikke dra så langt for å oppleve noe helt nytt og spennende. Jeg måtte bare 3 timer til en ny og litt annerledes verden. Ny musikk og nye fine folk. Minner for livet! skriv artikkelforfattaren som jobba som frivillig under fjorårets festiva. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meiningar 

Jeg fikk praksisplass i Førdefestivalen gjennom Universitet i Bergen. Min innstilling var; det er deilig å komme seg litt vekk og oppleve en ny og liten by, hva er det verste som kan skje? Hadde egentlig ingen særlige forventninger, fryktet kun ensomheten.

Jeg er en 21 år gammel Medievitenskapsstudent og er på siste året mitt på en bachelorgrad. Er fra Drammen og er kanskje litt vant med «storbylivet». Liker all slags musikk, men kanskje mest «listepop».  

Alt jeg visste om Førde var at det bodde ca. 10.000 mennesker her, for det hadde jeg googlet. Da bussen ankommer Førde var det sol og fint vær, fikk dermed et veldig godt inntrykk. Jeg blir vist frem i «hybelen» jeg skulle bo i, som faktisk ikke var en hybel i det hele tatt. Det var en leilighet med fin utsikt og i den stilen jeg har sett for meg alle leiligheter i mindre byer har, en velholdt leilighet med et preg av 70-tallet.

Det første møtet med Førdefestivalen var et hyggelig mandagsmøte med gjengen jeg skulle henge med på jobb de neste 10 dagene. Skjønte selvfølgelig ingenting av hva de snakket om, men det håpet jeg skulle få bedre innsikt til neste mandagsmøte.

Den første oppgaven min var å skrive artistomtaler om alle artistene som skulle opptre under festivalen i juli. Det var mange ulike land, rare instrumenter og sjangere jeg aldri hadde hørt om. Men senere fikk jeg en oppgave hvor jeg skulle legge inn musikkvideoer av alle de ulike artistene inn på nettsiden. Da fikk jeg hørt nesten alt, og ble positivt overrasket. Overrasket over hvor godt jeg likte alt det ukjente og litt rare, det var deilig med noe nytt. Det er så utenfor hva jeg vanligvis ville hørt på, men det var interessant å se og høre alle tradisjoner, man kan ikke gjøre annet enn å smile. Jeg ville aldri sett for meg at jeg ville like folkemusikk fra hele verden. Så hvordan kan folk være så redde for folkemusikk? Hvis man liker musikk, så klarer man å finne noe man liker på Førdefestivalen selv om det er noe man ikke vanligvis ville gått for. Jeg som liker Cardi B og Rihanna liker plutselig folkemusikk?

Så hvis du liker å reise og oppleve nye ting, liker du nok Førdefestivalen. Man får så mange inntrykk og innsyn i hva andre land liker og hva slags tradisjoner de har med musikk. I Norge liker man Freddy Kalas og Karl Seglem, men hva liker de i Serbia?

Førde er lite, det er gangavstand til alt og man får så mange skritt på skrittelleren da det er så lett å komme seg rundt til fots.
Noe jeg alltid har tenkt om mindre byer er «alle kjenner alle»-konseptet, og dette viste seg å være sant. I tillegg fikk jeg en sjef som kjenner «alle» i Førde og bekreftet min teori. Da vi gikk rundt i gatene sammen var det alltid folk hun kjente som hun sa hei til og måtte skravle med. «Det var Mona, hun er frisøren min og det var Roy som er naboen til kusina mi og det var hun som var gift med han som var sjef i et firma der en tidligere kollega jobber», det var litt sånn hele tiden. Umulig å ikke være sosial.

Fant ut etter å ha vært her i 14 dager at jeg aldri følte meg ensom, folk her er så åpne og flinke til å inkludere. Man trenger ikke dra så langt for å oppleve noe helt nytt og spennende. Jeg måtte bare 3 timer til en ny og litt annerledes verden. Ny musikk og nye fine folk. Minner for livet!

Jeg skal tilbake.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags