«Kongen av Sunnfjord», mye skjemt og en del alvor

STUNT: – Bakgrunnen for mitt lille stunt er flere. Håpet er å få frem litt smil i disse trasige tider, men også noe mer, skriv artikkelforfattaren. Han har laga si oppfordring til «Kongen av Sunnfjord» i en lysestake.

STUNT: – Bakgrunnen for mitt lille stunt er flere. Håpet er å få frem litt smil i disse trasige tider, men også noe mer, skriv artikkelforfattaren. Han har laga si oppfordring til «Kongen av Sunnfjord» i en lysestake. Foto:

Av
DEL

Lesarbrev
Jeg har laget en liten lysestake til «Kongen av Sunnfjord» med en del symbolikk eg ønsker å få frem. Symbolikken er en blanding av skjemt/humor og noe alvor.

Teksten oppfordrer Grotle til å:
1. Ikke barbere eller klippe seg, før alle gamle kommunenavn er gjeninnført og derved at identitets og integritetsfølelsen til alle innbyggerne er ivaretatt.
2. Til alle kommunens folkevalgte igjen er samlet en sal.

Denne var ment å overrekkes til Grotle før siste fjernmøtet 30.4-2020. men da han var opptatt med andre møter, samt en frisørtime samme dag som han hadde bestilt. Jeg meddelte derfor ham i stedet om budskapet og oppfordringen på messenger.
Han kom nyklippet til fjernmøte.

Bakgrunnen for mitt lille stunt er flere. Håpet er å få frem litt smil i disse trasige tider, men også noe mer.

Noen husker sikkert at det tidligere har vært oppe i kommunestyret i februar om de gamle kommunenavn som forsvant ved sammenslåingen. Gamle ærverdige Jølster-navnet som er et solid merkevarenavn, forsvant også, samt både Gaular og Naustdal-navnet.
Et enstemmig kommunestyre var enig i at dette måtte gjøres noe med. Det skulle oversendes utvalg for samfunn og næring for hvorledes dette skulle kunne gjennomføres.

I skrivende stund er det ikke gjort noe mer i den saken og heller ikke oversendt utvalget. Jeg forstår at administrasjonen som dette i hovedsak står på, har hatt mange og store utfordringer i disse koronatider. Men vi har et stort dilemma. Turistsesongen nærmer seg raskt. Generelle oppfordringen sentralt og lokalt går på å feriere i Norge. Jeg vil tror at en del også ønsker besøke vår kommune, kanskje til og med for første gang.

De har hørt om vakre Jølster, Astruptunet i Jølster, Gaularvassdraget etc. Men hvordan skal de finne frem når de ikke finner stedsnavnet langs vegen eller på Google?

Jeg oppfordrer derfor Grotle til å yte litt press og snakke pent med administrasjonen for å få dette derfor snarest oversendt til utvalget.

«Linken» mot konge, hår og skjegg er riktig nok fordi vi hadde for mer enn 1000 år siden en hårfager konge som selvpålagt ikke ville klippe eller barbere seg før hele Norge var samlet i et rike. Flere andre konger har stått for kristningen av Norge. En religion og grunnverdier som vi har bygget vår velstand og demokrati på og av.

Idag trenger vi derfor «konger» med innflytelse og makt til å verne om disse kristne grunnverdier som i vår tid er under sterkt press. Min symbolikk har også det med i tankene.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags