Feil om klima

Av
DEL

LesarbrevHelge Aspevik skriver 16. oktober et leserbrev med tittelen «Termodynamikken gjør menneskeskapt global oppvarming umulig»

Han begynner med konspirsjonshistorier om at politikere «ønsker» at CO2 skal være synderen - og det er begrunnet med udokumenterte påstander. Og hva i all verden skulle motivet være for det?

Så viser han til termodynamikkens lover om at luft ikke kan varme opp så store mengder vann. Det har han forsåvidt rett i, men det er jo heller ingen klimaforskere som påstår det.

Temperaturøkning i havet: Hver sommer får vi badetemperaturer fordi SOLEN varmer opp havvannet vårt. Problemet ligger i at ikke all varmen i havet absorberes tilbake til atmosfæren fordi vi har en varmere atmosfære. Så havet vil derav gradvis vil varmes opp

Temperaturøkning i atmosfæren: Varmen som genereres av solen her nede på jorda blir regulert av en mengde faktorer. Vi mister mest energi ved at varmen stråler ut av atmosfæren igjen. Klimagasser som CO2 funker som filter i atmosfæren og det er mindre varme som blir reflektert tilbake til verdensrommet. Litt som i et drivhus, der CO2 blir som glassene i taket. Derav navnet «drivhuseffekt» - varmestråling slipper inn, men ikke ut.

Poenget: det er ikke varm atmosfære som varmer opp vannet, det er varm atmosfære som gjør at varmen i havet ikke rearbsoberes tilbake fra havet i like stor grad som før.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags