Hele Norge som gissel?

ISOLERT: Risikogruppene kunne blitt isolert på et sykehus, hotell eller annet egnet sted med streng kontroll. Ja, de kunne fått personlige assistenter og alt som måtte være ønskelig eller behov for og samtidig spare samfunnet for milliardbeløp, skriv artikkelforfattaren

ISOLERT: Risikogruppene kunne blitt isolert på et sykehus, hotell eller annet egnet sted med streng kontroll. Ja, de kunne fått personlige assistenter og alt som måtte være ønskelig eller behov for og samtidig spare samfunnet for milliardbeløp, skriv artikkelforfattaren Foto:

Av
DEL

Lesarbrev
Jeg har stor forståelse for at man tar corona-viruset på alvor. Spesiellt med tanke på de svakeste i samfunnet og hensynet til dem. Men er det riktig veg å gå ved å ta folket som gissel med alle de konsekvenser det innebærer,Nedstengning av hele samfunnet?

Det er gjengs oppfatning av helsepersonell og eksperter at viruset ikke er spesiellt farlig for folk flest og heller ikke dødelig for annet enn utsatte grupper.

Hva om man tenker og handler motsatt ved å isolere dem som viruset er farlig for, istedet for landets befolkning generellt?

Det er vel ganske opplagt at de fleste innbyggere ikke ville risikere mye ved å fungere normalt i samfunnet. Med normale forsiktighetsregler ville man antagelig også unngått å bli smittet.

Risikogruppene kunne blitt isolert på et sykehus, hotell eller annet egnet sted med streng kontroll. Ja, de kunne fått personlige assistenter og alt som måtte være ønskelig eller behov for og samtidig spare samfunnet for milliardbeløp.

Det ville blitt langt rimeligere for landet vårt selv om denne gruppen i tillegg fikk førsteklasses oppbacking og service på alle plan, samt helseforebyggende tiltak og helsepersonell som ivaretok deres daglige behov på absolutt alle måter, isolert fra oss andre.
Da kunne samfunnet ellers fungert tilnærmet normalt.

En annen ting er at om mennesker utenfor risikogruppen blir smittet, vil de opparbeide antistoffer mot dette viruset som antagelig kommer til å komme tilbake som vanlig influensa stadig vekk i årene fremover. Ved å isolere innbyggerne generellt for smitte utsetter man antagelig bare det problemet litt. Ved å la det gå sin naturlige gang vil deler av befolkningen få opparbeidet antistoffer litt hvert år.

Engelskmennene har innrettet seg deretter. De forholder seg til dette som en vanlig influensa og ikke isolerer seg eller bruker karantene.

Det er ingen skam å snu. Min oppfordring blir derfor: Få folket tilbake til hverdagen og isoler og beskytt heller dem som trenger beskyttelse!

Gi den isolerte gruppen så all den beskyttelse vårt dyktige helsevesen er istand til og la oss andre få AS Norge igang igjen.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags