Gå til sidens hovedinnhold

Hvem har bestemt at...

Artikkelen er over 5 år gammel

Lesarbrev Dette er eit debattinnlegg, skrive av ein ekstern bidragsytar. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

God dag HAFS kommuner. Jeg flyttet fra Holmedal i 70-årene men leser med interesse saken om kommunereformen/sentraliseringen som pågår. En gang Sunnfjording, alltid Sunnfjording selv om jeg nå bor i utlandet, men jeg har vel lov til  å si min mening likevel.

Askvoll kommune har hatt en slags «folkeavstemning» hvor spørsmålene var såpass uklare at det kokte ned til at man sa ja til sammenslåing med Førde uansett hva man svarte. Hvem utformet dette merkelige skjemaet?

Mitt inntrykk etter å ha fulgt debatten, er at Askvolls ordfører har bestemt at Askvoll skal utslette seg selv ved å bli en del av en indre Sunnfjord kommune. Hun hevder at Hafs er dødt uten at folk har fått anledning til å stemme over den løsningen som er den mest opplagte og naturlige. Hvem har gitt henne dette mandatet?

Fjaler holder dørene åpne og dette ville ha blitt en god, flott og naturlig løsning. Om det ikke funker kunne man evt. senere se på andre løsninger, men Hafs har jo bevist at de samarbeider godt, så hvor ligger problemet?

Sammen har disse kommunene masser av ressurser. Perfekt for å stå alene som én sterk kommune. Man kan fint overleve uten å ha 100.000 innbyggere. Det har gått bra så langt, men å bli den siste utpost i en enormt stor kommune (arealmessig) men tynt befolket, er neppe det smarteste man gjør. Tenk på de i Værlandet f.eks. som vil få en dagsreise til kommunesenteret...

Askvoll, med ordfører i spissen, er i ferd med å grave sin egen grav. Få henne avsatt og sett inn en som jobber for innbyggernes interesser, istedet for å undergrave dem! I disse viktige sakene må ikke innbyggerne la seg diktere av lokale despoter som ikke skjønner sitt eget beste og vil la seg utslette.

Krev en ny avstemning hvor spørsmålene og svarene er krystallklare!

Kommentarer til denne saken