Barnefotball kun for enere?

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LesarbrevI helgen hadde trenere fra forskjellige klubber i Sogn og Fjordane samling i Førde, der fokuset på hvordan trene barnefotball var agenda.

Ut fra innlegget, står det svært dårlig til i dugnadsfylket på trenernivå, og med ambisjonene til våre stakkers poder.

At man kan få til et mer variert treningsopplegg med øvelser som er tilpasset ulike nivå er selvsagt positivt. Men å toppe lag fra aldersgruppen 7-8 år, dreper all motivasjon for de som faller utenfor. I denne alderen er det viktig å få spille sammen med vennene sine.

Hva er det barna trener for? Proffspill i utlandet? Tippeliga eller Toppserien for kvinner? Ikke alle vil bli proff!

Jeg mener at barnefotballen skal være et tilbud der nye vennskapsbånd skapes. Mål skal ikke telles, og tap og vinn med samme sinn er motto. Det er nok press både på skole og fritid på «vinnere», uten at fotballen trenger hive seg etter av den grunn.

Så til treninger og kamper, som går slag i slag i ukedagene, flere helger går til turneringer, men dette er ikke nok. Det er katastrofe hvis ikke grendabanene er fullbooket med kamper i helgene, når ble det gale at ungene skulle få ha tid til venner og familie, eller til å bare samles på banen til uorganisert lek?

Hvis fotballen på død og liv vil fokusere på enere, må dette skilles ut fra den daglige treningen. Så kan barn som ønsker å være barn samles til ballspill og moro, med ivrige foreldre som trenere.

Og hva med kostnaden på å ha proffe trenere? Hvem skal betale?

Nei takk! Til disse flotte trenere som står på flere ganger i uken og motiverer våre barn; Tusen takk. Dere gjør en fantastisk flott jobb.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags