Ikkje tid for å gi seg, la Førdefjorden leve

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LesarbrevFørdefjorden. En av de mange vakre fjordene i Norge. Her lever det utrydningstruede arter som elvemusling, ål, blålange, pigghå, og oter. I tillegg til at villaksen har gytested her. Men Høyre, Frp, Arbeiderpartiet og Nordic Mining mener at fjorden i tillegg til å være en fjord full av rødlistede arter, kan det brukes til søppeltømming. Dette er en sak som fortsatt engasjerer mange lokalt, men det virker som resten av den norske befolkningen egentlig har planer om å gi seg her. Det kan vi ikke!

Denne våren skal det behandles ett forslag om gruvedumping skal stoppes. Til tross for at fakta, erfaringer med tidligere gruvedumping og mange flere stemmer imot, er regjeringa bestemt på at det er greit. Til og med Venstre, som ansees som høyresidens miljøparti har svelget denne kamelen for å komme seg inn i regjering. Dersom ikke Ap skifter mening, betyr det flertall for at Nordic Mining får holde på i Førdefjorden og Nussir i Repparfjorden.

I Jøssingfjorden, Rogaland, er det 30 år etter det ble slutt på gruvedeponi minimalt med noe som helst liv. Er dette noe vi vil godta? Skal vi godta at i fremtiden vil det potensielt være minimalt med liv i Førdefjorden? Forhåpentligvis vil du si nei. Det er fortsatt like viktig nå som før, selv om ting ser mørkt ut og kjempe. Nok er nok, vi må kjempe for naturmangfoldet lokalt og nasjonalt. For fylkets fjorder. For at distriktene og innbyggerne blir hørt. Dersom Nordic Mining ønsker å drive gruvedrift burde de drive det på en ansvarlig måte og kvitte seg med søpla på en bra måte, ikke kaste det uti fjorden og satse på at det går bra.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags