Eikaas om Tangenparken: Enda ikke for sent å henvende seg til undertegnede for presentasjon av mine konkrete ideer

SLIK? Stig Eikaas viser til skulpturparken på Byrkjelo i Gloppen, og meiner han kan gje meir kunstnerisk valuta for pengane i Tangenparken.

SLIK? Stig Eikaas viser til skulpturparken på Byrkjelo i Gloppen, og meiner han kan gje meir kunstnerisk valuta for pengane i Tangenparken. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeiningarBra tiltak å tenke offentlig kunst i parken i Førde. Synd at ikke flere ble invitert til å komme med visuelle grep for utsmykking. For to million, som er laveste anbud, kunne kommunen fått mye kunstnerisk valuta for pengene. Men det er enda ikke for sent å henvende seg til undertegnede for presentasjon av mine konkrete ideer.

Ellers har jeg vært fremme med tanken om dette i årevis. Vestlandet har dessverre en tendens til å havne litt i uføre når det skal iverksettes offentlige anlegg. Budsjetter sprekker og advokater kommer på tale. Et samarbeid med meg og Johansen Monumenthuggeri ville blitt resultatorientert og problemfritt. Uten masse ordrikdom. Med språk kan man som kjent få til det meste. Ikke minst kurering av egen kunst.

Noen tanker må ligge bak og bli språksatt, det er rimelig. Ellers skal visualitet helst kunne tale for seg selv uten for mye litterær hjelp. Folk kan både tenke og se selv. Se til Gloppen Skulpturpark Byrkjelo. Den mest besøkte kunstattraksjon for offentlig utekunst i fylket. Flere av verkene er stedsspesifikke. For eksempel Fylkesmonumentet. Den er åpen døgnet rundt og uten krav om å løse billett. Viser også til mine andre skulpturer og monumenter i 8 av fylkets kommuner.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags