Fredsmonument folk flest forstår

SAMTALE: Et besøk på mitt verksted for samtale om løsninger og budsjett hadde vært et klokt trekk. Men så lenge man tuter med ulvene så må jeg nok luske rundt alene blant mine egne monumenter, skriv Stig Eikaas i artikkelen.

SAMTALE: Et besøk på mitt verksted for samtale om løsninger og budsjett hadde vært et klokt trekk. Men så lenge man tuter med ulvene så må jeg nok luske rundt alene blant mine egne monumenter, skriv Stig Eikaas i artikkelen. Foto:

Av
DEL

LesarbrevJeg håper virkelig at politikerne i Førde tenker seg godt om i forhold til valg av visuell løsning av sitt fredsmonument. Jeg håper virkelig de setter seg inn i hvilken muligheter utført i stein som åpenbarer seg med et budsjett på to millioner.

Politikerne må ikke la seg blende av retoriske ordkunstnere som pøser på med politisk korrekte setninger om demokrati, globalt trusselbilde, seremoniplass, og identitetsbærende elementer som hedrer nasjonens fortid og peker framover mot håp om flerkulturelt fellesskap og solidaritt.

Det er ikke semantiske øvelser og litterære krumspring utgitt i bokform politkerne skal ta stilling til. Politikerne skal vurdere og beslutte et monument i stein som folk flest forstår og som egner seg til konkret logisk opplevelse av begrepene fred og felleskap. Nonfigurative sirkulære steiner med en dose ordrikdom til 2 millioner er garantert ikke løsningen som tjener målsettingen.

Politikerne må tenke på hva de kan få av monumentale kunstneriske løsninger for 2 millioner kroner som kan gi referanser om fred og forsoning til folk flest. Skulle valget uheldigvis falle på to store sirkulære steiner og to mindre i f.eks, larvikitt, synitt eller granitt med sine kryptise subjektive budskap er et budsjett på 400.000 kroner mer enn nok. Inklusiv frakt og montering. Jeg tror politikerne ikke har så mye greie på disse tingene.

Et besøk på mitt verksted for samtale om løsninger og budsjett hadde vært et klokt trekk. Men så lenge man tuter med ulvene så må jeg nok luske rundt alene blant mine egne monumenter.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags