Bygg ein skulptursti i Førde

VED JØLSTRA: Rolf Sanne Gunderen, se for deg utviklingen av en lignende skulptursti i Festparken ved Jølstra i Førde, skriv Stig Eikaas i artikkelen. Avduking av skulpturen Skogsarbeider i Kulåsparken, Sarpsborg

VED JØLSTRA: Rolf Sanne Gunderen, se for deg utviklingen av en lignende skulptursti i Festparken ved Jølstra i Førde, skriv Stig Eikaas i artikkelen. Avduking av skulpturen Skogsarbeider i Kulåsparken, Sarpsborg Foto:

Av
DEL

LesarbrevSunnfjord Utvikling og Vestlandsforskning har fått 2.5 millioner for å utvikle turistnæringen i det nye Sunnfjord. Kultur i et turistperspektiv har blitt et vidt begrep.

Fylkesdirektør Per Morten Ekerhovd i Vestland fylkesmommune har ansvar for kultur, idrett og inkludering står det å lese. Næring og fritid er også områder som knyttes til det utvidede kulturbegrepet.

Rolf Sanne Gundersen, sjef i Sunnfjord Utvikling, ønsker i denne omgang å sirkle kulturbegrepet inn mot billedkunst for å trekke turister til Sunnfjord. Det er bra. Han ønsker å satse på økt markedsføring av eksisterende institusjoner som Astruptunet og Kunstmuseet i Førde. Åpningstidene må utvides, særlig i perioden oktober til mai som et tiltak. Innhold og utstillingstid må nok også endres radikalt for disse institusjonene.

Helgeturer til Roma og Paris for folk flest har gjort oss kravstore i konsumet av opplevelser. Ulltråder hengende på en vegg med artig tittel holder ikke lenger om målet er økt turisme. Det er bra at Rolf Sanne Gundersen forstår at visuell kunst kan trekke turister til Sunnfjord.

Mitt råd er å utvikle mer kunst i uterommet der folk ferdes. I Kulåsparken i Sarpsborg utvikler nå kommunen i samarbeid med private en skulptursti. Fem skulpturer har de siste fire årene blitt reist i parken og flere skal komme. Skulpturen Skogsarbeider, laget av undertegnede, ble avduket desember 2019.

Rolf Sanne Gunderen, se for deg utviklingen av en lignende skulptursti i Festparken ved Jølstra i Førde. Et persongalleri i stein av interessante og spennende mennesker gjennom tidene i regionen din. Utformet i ulike steinsorter med ulike grader av figurativt og abstrakt formspråk.

15 skulpturer må det minst være. Gjerne flere. Garantert trekkplaster for turister. Bruk pengene dere har fått på utvikling av en skulptursti i Førde sammen med Sunnfjord kommune etter model fra Kulåsparken i Sarpsborg. Å vise til skulpturparken på Byrkjelo og publikumsbesøk er vel ikke stuerent av meg så det skal jeg ikke gjøre.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags