EU, Brexit og Norge

– Look to Britain: Det seier Ove Semshaug til dei som ønsker Norge inn i EU. Vanskane som den britiske statsministeren Theresa May står i ser han ingen grunn til å få Norge opp i.

– Look to Britain: Det seier Ove Semshaug til dei som ønsker Norge inn i EU. Vanskane som den britiske statsministeren Theresa May står i ser han ingen grunn til å få Norge opp i. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LesarbrevDette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.Heldigvis er det fortsatt et stort flertall mot EU-medlemskap her i Norge. Men vi er allerede svinebundet til ESØ-avtalen. Her har vi vetorett selv om den aldri har blitt brukt av noen norsk regjering, uansett farge. Sist nå var det Acer-saken som skapte stor ståhei over hele landet, unntatt i Stortinget, der de nok en gang gjorde knefall for EU. Et EU som rystes av indre uro med trusler om veto og utmelding av flere stater. De er lei av at selvråderetten deres smuldres opp og overføres til Brussel.

For de som fortsatt vil melde oss inn i EU vil jeg bare si: «Look to Britain». Et prakteksempel på at EE er som en krabbeteine: lett å komme inn i, men omtrent umulig å komme ut av. Både ja- og nei-siden i Brexitkampen sitter rådville tilbake. For det første var det få som trodde at avstemmingen skulle ende i utmelding, og nå ønsker flere omkamp i saken, til og med blant de som var for under avstemmingen.

Ingen kunne vel se for seg omkostningene ved en utmelding: økonomisk er en ting, men all indre splid, der stakkars Theresa May er i skvis fra alle kanter, både i opposisjonen og i eget parti. I tillegg har de problemene med Nord Irland og Gibraltar. Alt mens EU rasler med lenkene og stiller det ene kravet etter det andre for at England fortsatt skal være mest mulig under Brussels svøpe.

Det er sikkert mange ting som jeg, en «dum havrenakke» fra Naustdal ikke forstår, men det er takket være våre utspekulerte og tidvis uærlige stortingspolitikerne som tar viktige beslutninger på bakrommet, for så å sukre pillen maksimalt før den serveres folket. Og dersom noen i ettertid stiller spørsmål eller motsier makta, så blir de idiotforklart. Demokrati i praksis.

Til slutt vil jeg uttrykke et indelig ønske om at nordmenn ALDRI blir husmenn på egen jord. Så får Ja-siden heller holde seg til sitt mantra om "internasjonalt samarbeid". Det er er stor forskjell på samarbeid og underkastelse.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags