Det bør komme felles billett system i hele Vestland

FELLES  SYSTEM: Stein Ove Birkeland etterlyser eit felles system for bussbetaling i heile Vestland. Han meiner at mellom anna koronapandemien, der det har blitt betalingsutfordringar, viser behovet for Skyss sine løysingar.

FELLES SYSTEM: Stein Ove Birkeland etterlyser eit felles system for bussbetaling i heile Vestland. Han meiner at mellom anna koronapandemien, der det har blitt betalingsutfordringar, viser behovet for Skyss sine løysingar. Foto:

Av
DEL

LesarbrevI dag er det to forskjellige billett system i hele Vestland, når det gjelder busser. Et for Hordaland og et for Sogn og Fjordane. I Hordaland har man flere muligheter å betale i disse korona-tider, når bussene ikke tar i mot kontanter.

I Hordaland har vi Skyss-billett, ev. Skyss-kort som vi skanner om bord. Billetten varer i 90 minutter etter at har blitt skannet. I tillegg kan vi laste ned Skyss-appen på mobilen.

I Sogn og Fjordane må en ha smart-telefon for å ta bussen, sikter til innlegget som tidligere har stått i Firda, 63 år gammel kvinne som ikke fikk være med bussen mellom Førde og Ålesund på grunn av at hun ikke hadde smart telefon.

Mellom Førde og Ålesund er det Vy som kjører, og hun nevnte Vy i innlegget. Og jeg reagerer sterkt på at hun ikke fikk betale med kort. På NOR-WAY Bussekspress, som også kjører mellom Bergen og Førde, har det vært muligheter å betale med bankkort i flere år, Ser ingen grunn til at Vy skal gå bort i fra det i disse korona tider, når butikkene helst vil at vi skal bruke kort når vi betaler.

Etter min mening burde det vært muligheter å betale med kort i alle busser, de fleste har et bankkort uansett alder.

Nå er fylket Vestland, og da må både Skyss og Kringom ha samme billett system. Ellers blir det tungvint å ta buss i Sogn og Fjordane, så lenge bussene ikke tar mot kontanter.

Synes det er merkelig at butikker tar mot kontanter, men ikke bussene.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags