Fraværsgrensa fungerer!

Vebjørn Leite Olsen.

Vebjørn Leite Olsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LesarbrevFraværet har gått ned, flere er mer på skolen enn tidligere og flere får bedre karakterer. Fraværsgrensa har rett og slett fungert, viser en ny rapport. Spørsmålet er ikke lenger om vi skal ha en fraværsgrense eller ei. Spørsmålet nå er hva vi skal gjøre for at den skal bli bedre.

I dag kom det en ny rapport fra Fafo som viser hvordan det har gått med elevene etter at fraværsgrensen ble innført. Mye av det er skikkelig bra lesing. Fraværet blant oss elever har gått ned 20%. Størst nedgang er det blant elevene som hadde høyest fravær fra før. Karakterene går opp, kanskje fordi vi lærer mer når vi er til stede på skolen, og færre elever dropper ut nå enn tidligere.

Samtidig er ikke fraværsgrensa en magisk løsning på alle problemene i skolen. Mange elever føler mer og mer på presset rundt seg. Vi føler at vi må prestere på skolen, i idretten, på hjemmebane og blant venner på samme tid.Presset gjør oss slitne, spesielt hvis vi føler vi ikke har noen å snakke om det med.

Derfor er jeg veldig fornøyd med at Unge Høyre har fått gjennomslag for at vi skal satse mer på skolehelsetjenesten fremover. Fra 2014 til 2019 økte regjeringen satsingen på helsestasjons- og skolehelsetjenesten med over 1,3 milliarder kroner. I tillegg fikk vi 50 millioner til flere psykologer i kommunene. Nå skal enda flere få hjelp. Faget Livsmestring skal inn i skolen for å gi alle bedre verktøy til å mestre en krevende hverdag, og vi skal fjerne egenandelen for BUP (barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) der du kan gå om du har det vanskelig.

I tillegg kommer et av regjeringens nye forslag. Vi skal nå kunne kreve at fastleger tilbyr e-konsultasjon til de som vil ha det. Det er et spesielt bra forslag for oss elever. Da kan vi slippe å dra hele veien til legekontoret når vi er syke og helst vil bli liggende under dyna. Vi kan bruke mindre tid på å vente på legekontoret og heller bruke tid på å bli friske.

Dette er eksempler på ting som vil gjøre det litt lettere å være elev. Det vil gjøre det litt enklere for oss når vi er syke, det vil gjøre det litt enklere å finne noen å snakke med, og ikke minst vil det gjøre det litt enklere å ha en fraværsgrense. Rapporten om fraværsgrensa viser at vi må se på flere tiltak for at elever skal få det best mulig på skolen. Det er viktig, og det skal vi ta til oss. Jeg og Unge Høyre lover at vi skal stå først i køen med nye forslag til enda bedre skolepolitikk!

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags