DEBATT: Rødt overdriver hvor dramatisk forholdet mellom NATO og Russland er

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Lesarbrev

Til Pàll H. Hannesson, leder av Raudt Indre Sunnfjord. Du tok ikke hele meninga mi med, og du overdriver hvor dramatisk forholdet mellom NATO og Russland er.

Eksempel på hvor viktig samarbeid mellom land er, så vi under 2. verdenskrig og vi vant mot nazismen med de allierte. Det fungerte med de allierte, og det må vi forsette med - også med NATO (der de fleste landene i NATO var med blant de allierte under andre verdenskrig). Det var det som var poenget!

Siden 1949 har NATO vært grunnpilaren i norsk sikkerhetspolitikk. Derfor er et sterkt og troverdig NATO avgjørende for Norge.

I et endret sikkerhetspolitisk landskap står NATO overfor store utfordringer. Politisk samhold og solidaritet i alliansen er avgjørende for å kunne møte disse utfordringene. Norge arbeider for en helhetlig tilnærming, som kan ivareta vår felles sikkerhet uavhengig av hvor truslene kommer fra.

På det forsvarspolitiske området er en norsk hovedprioritering å styrke alliansens kollektive forsvarsevne. Et nytt amerikanskledet hovedkvarter med ansvar for Atlanteren og forsterkninger til Europa er viktig for alliansen. Norge er en pådriver for å styrke NATOs maritime evne.

NATO-Russland-samarbeidet og vi samarbeider godt på områdene under.

NATO og Russland har i felleskap dannet NATO-Russland-rådet, som skal samarbeide innenfor disse hovedområdene. Dette er viktige områder NATO samarbeider med Russland:

Kamp mot terrorisme, krisehåndtering, ikke-spredning av masseødeleggelsesvåpen, rustningskontroll og tillitsbyggende tiltak, missilforsvar, søk- og redning til sjøs, ulike former for samarbeid på militært nivå, forsvarsreform, sivil beredskap, vurderinger av nye trusler og utfordringer.

Så til atomvåpen: Det vi må få til er gjensidig nedrustning, og å få en verden som er fri for atomvåpen, men da må de som har atomvåpen være med. Vi får ikke det gjennom en traktat som de som har atomvåpen ikke er med på. Ruster vi ned atomvåpen uten at andre land gjør det, hva makt vil de få da?

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags