DEBATT: Fakta om kunstmuseet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeiningarKunstdirektør Hanne Storm Ofteland skriver i Firda 31. jan 2019 at det er direkte feil det hun selv har skrevet i Morgenbladet 23. november 2018 om at kunstmuseet har et habiltitetsproblem i forhold til sammensetningen av medlemmene i museets innkjøpskomite.

Kan godt være at kunstdirektøren, etter å ha lest mitt kildebaserte innlegg, har glemt eller ikke tok seg tid til å lese sin egen tekst fra Morgenbladet en gang til, så her kommer den:

«Det stemmer at Kunstfagleg råd med representanter fra kunstnerorganisasjonene og kunstmuseet per i dag har ansvar for innkjøp til samlingene, men denne ordningen har museet i samarbeid med kunstnerorganisasjonene i fylket arbeidet med for å få endret. Ny avtale vil bli godkjent i styremøte i Musea i Sogn og Fjordane i desember i år, og museet vil deretter ha fullt ansvar på dette området.»

Tilsvar er bra saker, men å tilskrive det man selv har skrevet som faktafeil hos motdebattanten, blir å rette baker for smed. Videre skriver Hanne Storm Ofteland at det hefter en rekke flere faktafeil i mitt innlegg. Disse kommer ikke fram i kunstdirektørens motsvar. Da innlegget mitt kan etterprøves, med referanse til primærkilder som vist over, venter jeg på kunstdirektørens korrigeringer.

Forøvrig er det bra at Hanne Storm Ofteland rydder opp i hvem som skal ha ansvaret for kunstmuseets innkjøp av kunst. Sånn sett er det til Janne Leithe, kunstdirektør 2016-2018, sin ære at hun belyste denne saken i sitt intervju i Morgenbladet 16. november 2018.

Faktisk burde Hanne Storm Ofteland takke sin forgjenger for at hun nå tar de grep som hun selv beskriver i sitt innlegg.

DEBATT: Stig Eikaas presenterer ei rekke feil om Sogn og Fjordane Kunstmuseum

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags