DEBATT: Frp vil rive alle etablerte bomstasjoner

ENKELT: – Det burde være enkelt å forstå at man neppe får noe gehør og utelling i andre partier som har stemt imot Frp sine forslag i bompengesaker og saker ellers, skriv Terje Johan Helgheim (Frp).

ENKELT: – Det burde være enkelt å forstå at man neppe får noe gehør og utelling i andre partier som har stemt imot Frp sine forslag i bompengesaker og saker ellers, skriv Terje Johan Helgheim (Frp). Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LesarbrevDette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar. 

Mange har fått med seg at det flere steder rundt i landet er det en stor frustrasjon, sinne og oppgitthet over stadig nye bomstasjoner og økende avgiftsbeløp. Det er ikke vanskelig å assosiere seg med for meg, og sikkert heller ikke for folk flest.

«NOK er NOK»-aksjoner er bare noen av virkemidlene som tas i bruk i denne kampen. Frustrasjonen og ønsker om en snarlig handling fra politikerne med oppfølgning og stopp av flere planlagte utbygginger, samt redusering av eksisterende, har engasjert det brede lag av folket. Mangel på reakjon fra lokale politikere har fått grasrota til å saken i egne hender. Nye partier dukker opp. Et av dem som har hatt størst oppslutning er «Nei til flere bomstasjoner» som stiller lister i det lokale valget til høsten.

Siste måling på dette partiet har en oppslutning på hele 16,9 prosent. Det i seg selv er imponerende. Det viser med all tydelighet at det er stor motstand i folket mot bompenger. I alle fall mot flere stasjoner og høyere satser.

Men kjære leser og medborger. Dette er noe Frphar vært imot lenge og har programfestet det allerede for veldig mange år siden, som eneste parti.

Det vi har manglet er nok oppslutning og nok stemmer ved tidligere valg, til å få flertall for å gjennomføre det, nemlig ikke flere bomstasjoner og ikke økte takster.

Hadde vi i tillegg fått flertall for det vi også har foreslått, så ville vi revet også de eksisterende. 

Dette synes å være vanskelig å forstå for noen. Leser stadig i sosiale medier at at noen lar frustrasjonen gå utover FrP for at nye bomstasjoner dukker opp. Jeg vet at før FrP gikk i regjering var vi engasjert i også denne saken og gjorde det klart at vi ville prioritere motstanden mot bomstasjoner. Formuleringen kunne sikkert vært presisert nærmere og klarere, når det ble sagt at med oss i regjering skulle bomstasjoner stoppes og fjernes.

Man antok at folk flest ville forstå det faktum at man trenger flertall også i regjering for å få gjennomslag for sakene sine. I en mindretallsregjering som vi har vært lengst, var man også avhengig av støtte fra partier utenfra. Manglendet vilje og interesse fra de andre partier innad og utad til å få flertall for dette med å stoppe eller fjerne bomstasjoner,har vært fraværende.

Misfornøyde velgere har da blitt resultatet av de mange som ikke forstår hvorledes dette fungerer og naturligvis anklaer mot FrP av dem som ikke forstår sammenhengen.

Dette medfører at noen grupper, små og større vil danne sine egne partier og later til å tro at det et regjeringsparti ikke klarte å få til, skal de kunne klare. Mange tenker slik i denne saken og andre saker og derved er det blitt mange nye mikropartier. Partier som etter all sannsynlighet vil bli døgnfluer og være helt uten innflytelse og makt. Det kan nesten virke som man oppfyller tanken «Hver mann sitt part», inspirert av en tidligere politikers utsagn: «Hver mann sin høne».

Jeg mener også å ha registrert i sosiale medier at det er ofte dem som ikke har stemt på Frp som er mest skuffet over for lite Frp-politikk i praksis. Med andre ord en logikksvikt.

I sin frustrasjon og skuffelse over ting Frp ikke har fått gjennomslag for i regjering, vil flere som stemte på oss, stemme annerledes kan jeg lese.

Men det burde være enkelt å forstå at man neppe får noe gehør og utelling i andre partier som har stemt imot Frp sine forslag i bompengesaker og saker ellers. Det er like enkelt å forstå at om man gir sin stemme til mikropartier under sperregrensen (som det er mange av) så får man heller ikke uttelling for sin stemme.

Derfor skal vi få gjort noe med bomstasjonene, må vi stå samlet og ikke spre stemmene på flere. Det smuldrer opp slagkraften. Hva er bedre enn å samles i det partiet som har lansert ideen mot bomstasjoner og har lengst erfaring og kompetanse, nemlig Frp. Et parti somi tillegg har mange andre saker som er utprøvd og satt ut i praksis med stor suksess. Andre partier kopierer ofte våre tanker og ideer, men først 15-20 år senere.

Skal man påpeke noe til slutt til aksjonistene og deres parti, må det være: Hvorfor kom dere ikke til denne fornuft tidligere når Frp trengte deres stemmer? Da hadde vi i så fall kunnet stoppet flere bomanlegg mye tidligere. La oss stå sammen så det ikke blir en ny BOM-sak.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags