DEBATT: Hele Norge må ha tilgang til høyhastighetsbredbånd

Av
DEL

Meiningar 

Ifølge forskningsleder Ivar Petter Grett ved Vestlandsforskning står nærmere en million personer uten et tilbud om høyhastighetsbredbånd (Nationen, 27.12.18).

Statsministeren sier det ikke er store forskjeller mellom folk i Norge, men hun tar feil. Tall fra Nkom sin siste dekningsundersøkelse for bredbånd i Norge viser at det er store forskjeller her i landet. I Oslo har hele 98 prosent av husstandene tilbud om høyhastighetsbredbånd på 100 mbit/s eller mer. På bunn ligger Oppland, der bare 63 prosent av husstandene har bredbånd på 100 mbit/s eller mer.

Det er en stadig voksende misnøye blant folk på grunn av dårlig bredbåndsdekning, minst fornøyd er folk på bygda. Flere og flere er avhengig av høyhastighetsbredbånd både i arbeid og i private sammenhenger. Vi ser at det blir et større digitalt klasseskille. Bøndene i dalen trenger høyhastighetsbredbånd. Gründeren øverst i grenda trenger høyhastighetsbredbånd, det gjør også framtidas helsetjenester.

Når statsråd Mæland og regjeringen skryter av en kraftfull politikk, må jeg spørre; hvor blir det av pengene som gir kraft i bredbåndssatsinga der det ikke er kommersielt lønnsomt å bygge ut? Hvorfor ville regjeringen bruke under 100 millioner på tilskudd til bredbåndsutbygging i 2019?

Senterpartiet vil bruke fem ganger så mye. Vi mener hele Norge må ha tilgang til høyhastighetsbredbånd.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags