Da er raseringen begynt!

ELIMINERT: 20 dekar med dyrket mark på Nedre Hovland blir akkurat nå eliminert for å begrense en innbilt bolignød. Vei som tilhører trinn 2 av reguleringsplanen er allerede påbegynt, skriv artikkelforfattaren.

ELIMINERT: 20 dekar med dyrket mark på Nedre Hovland blir akkurat nå eliminert for å begrense en innbilt bolignød. Vei som tilhører trinn 2 av reguleringsplanen er allerede påbegynt, skriv artikkelforfattaren. Foto:

Av
DEL

LesarbrevDet er ikke måte på hvor travelt Høyanger kommune fikk det med å etablere boligtomter i Vadheim. 20 dekar med dyrket mark på Nedre Hovland blir akkurat nå eliminert for å begrense en innbilt bolignød. Dette burde være ulovlig! Det er også et klart eksempel på at vern av dyrket mark ikke fungerer i Norge. Høyanger kommune må kunne klassifiseres som en versting innenfor dette feltet. De kaller det fremskritt, men når verden står på kanten av stupet er det ufornuftig å ta steget frem! Det skyller en bølge med regenerativ arealutnyttelse over verden i disse dager, dessverre har ikke tsunamien truffet Norge og Vestlandet enda… Våkn opp!

Det er lagt inn en rekkefølge-betingelse i den godkjente reguleringsplanen, dvs. at et nytt område ikke skal bygges ut før det første allerede er tatt i bruk. For Nedre Hovland er det 3 steg. Hvorfor gjelder ikke disse 3 stegene for tilkomstveiene også? En vei som tilsynelatende tilhører steg 2 er allerede påbegynt, med den konsekvens at det splitter opp en teig med sammenhengende dyrket mark. Hva er poenget med rekkefølgebestemmelser nå teigene med dyrket mark likevel blir ødelagt av infrastruktur!?

En ting er i hvert fall sikkert: raseringen av Nedre Hovland skal dokumenteres med stor grundighet. Det er viktig at slike feiltrinn gjort av uvitende og bevisstløse politikere blir tatt lærdom av før neste rasering av dyrket mark planlegges!

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags