Nei til asylmottak i Askvoll sentrum

Askvoll Fjordhotell

Askvoll Fjordhotell Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LesarbrevJeg vil ikke ha asylmottak i Askvoll sentrum. Fordi Askvoll er svært sårbar!

Langsomt, men sikkert har Askvoll vokst. Unge folk har flyttet tilbake. Næringslivet har tatt seg opp, ikke minst innen turistnæringen. I dette står Askvoll Fjordhotell som en nøkkel til alt. Og Askvoll har vært heldig og hatt to drivendes personer som har vist oss i stor grad hva et veldrevet hotell gjør for bygda og som en følge derav også turisme.

Dersom dette uunnværlige knutepunktet blir tatt bort, ødelegges hele Askvoll øyrike. Hva gjør man ved konfirmasjon, dåp, bryllup og begravelse? Hotellet er et knutepunkt også for tilreisende som gjerne vil få øynene opp for hva øyrike Askvoll byr på.

Det blir helt feil å sammenligne dette hotellet med et feriehotell som står uten gjester deler av året. Askvoll Fjordhotell er et brukshotell og brukes av bygdefolket i hverdagen! Det står for mye på spill til at det kan tillates at «asylbaroner» kan få gjøre raske penger på en sårbar bygd.

Så er det problematikken rundt «mindreåriges beste.» Etter hva som sies er det 40 mindreårige som skal plasseres i Askvoll Fjordhotell. Ord melder seg: integrering, spesialisthelsetjeneste (psykiatri), leger, sykepleiere, verger for de mindreårige, tolker, tannleger, skoleplass, norskopplæring.

Ordet «midlertidig» er brukt om dette eksperimentet. Hvor lenge er «midlertidig?» Mye hotelldrift kan ødelegges i løpet av «midlertidig.» Hvem skal bygge det opp igjen?

Det er dårlig kommunepolitikk å ta vekk et næringsgrunnlag som har vist seg å bli stadig bedre!

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags