Gretne gamle gubber i Askvoll

Askvoll Fjordhotell

Askvoll Fjordhotell Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LesarbrevFirda hadde forrige uke flere saker om Askvoll og flyktningmottak. Med sakene i lørdags-Firda, samt Firda sin lederartikkel fredag fremstår Askvoll som en liten bygd med svært stort behov for å få sympati.

Her sitter det flere gretne gamle gubber, som er harnisk over at de mister sitt eneste overnattingstilbud, Askvoll Fjordhotell, bygdas samlingsplass over tid, må vi skjønne.

Dette skurrer så grådig i mine øyne, og når Firda sin leder går på limpinnen, og synes synd på vegne av Askvolls sine innbyggere, er det på tide å komme med noen anmerkninger.

La meg først få spørre både innbyggerne og ikke minst de forrige eierne følgende spørsmål:

Hvor mye omsatte dette knutepunktet i Askvoll for?

Antonio Flaten

Antonio Flaten

Hvor mye kunne ekteparet ta ut i lønn og overskudd, etter å ha jobbet 24/7 over svært mange år?

Hvor mange 100 prosent-stillinger hadde dere de siste årene, utenom dere selv?

Så til Askvolls sine gretne gubber, hvor mye la hver og en av dere igjen til bygdas stolthet i 2015?

Dette handler ikke bare om at ett såkalt knutepunkt blir borte, det toget hadde gått for lenge siden, og her hadde jo Askvoll sine egne innbyggere full mulighet til å kjøpe praktbygget hvis det var så verdifullt?

For meg handler dette om skjult agenda, om å ikke få ca 40 asylsøkere/flykninger midt i fanget slik som vi andre må. Å ikke ville bidra, når verden står ovenfor den største katastrofen i moderne tid er en stor skam. At ikke ordføreren går ut og sier at dette skal vi klare på lik linje som våre nabokommuner Jølster, Florø, Stryn, Sogndal og ikke minst Førde, som har tatt mot flere hundre, er for meg en gåte.

At noen smarte forretningsfolk ser sin besøkelsetid burde ikke komme som en bombe. Vel, nå får Askvoll håpe at krisen i verden blir kort, slik at de slipper mottak, og at de nye eierne holder ord og vil åpne opp dette flotte Fjordhotellet. Mitt tips er at dette kanskje til slutt blir ett flott og dyrt leilighetskompleks ved fjordkanten, som ikke Askvollingene for en del av, men da snakker vi 15 til 20 år fram i tid.

Les også: Askvoll kan bli ståande utan overnattingsmoglegheiter og Her er dei nye hotelleigarane

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags