SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Skjelver på hjemmebane

Jostein Grindhaug.

Jostein Grindhaug. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Vi tror Vålerenga tar minst ett poeng mot FK Haugesund.

DEL

Lokale nyheiter - 5 kr for 5 veker

Mye OL, men også fotball fra flere europeiske ligaer og fra ulike norske divisjoner. Vi har valgt en kamp fra kvinnenes OL-håndball og kveldens oppgjør i den norske eliteserien for menn.

17. Haugesund - Vålerenga (0-1)

Disse lagene har begge 25 poeng i den norske eliteserien, men Haugesund er på 5. plass mens VIF er på 6. fordi førstnevnte har bedre målforskjell.

Haugesund er inne i en tung periode. Tre av de fire siste kampene er endt med tap. Sist ble det 2-3 borte mot Hønefoss, til tross for at rogalendingene ledet 2-1 frem til midtveis i 2. omgang.

Også hjemme har det gått tråere for et Haugesund, som tidligere har vært kjent for å være sterke på eget gress. Vi må tilbake til 4-2-seieren mot Aalesund 16. mai for å finne forrige hjemmeseier. Siden den gang er det blitt tre uavgjortkamper og ett tap på Haugesund stadion. Spesielt 0-0 mot Sogndal i sist hjemmekamp var skuffende.

David Myrestam er ny mann for FKH. Forsvarsspilleren er hentet fra GIF Sundsvall.

Vålerenga har hatt en variabel sesong spillemessig, men har hatt evnen til å plukke med seg poeng i kamper de ikke har dominert. 1-1 mot Brann mandag er nok et resultat østlendingene må si seg mest fornøyd med.

Med 4-1-3 på utebane, er det bare Rosenborg som har plukket flere poeng på fremmed gress. De tre siste bortekampene er vunnet, og vi må tilbake til 0-1-nederlaget mot Hønefoss for å finne forrge bortetap.

Håvard Nielsen og Markus Pedersen er borte, mens amerikaneren Chad Barrett er leid inn fra LA Galaxy som forsterkning i angrepet.

Vi sitter med en klar følelse av at FK Haugesund ikke er ute av uføret, selv om det ikke er gitt at Vålerenga vinner. Vi tror det enten blir borteseier eller uavgjort. I dette handikapspillet står borteseieren i 1,90.

20. Spania - Sverige

Spania har gjort sine saker bra i Norges gruppe så langt med uavgjort mot Frankrike og seier over Danmark. De skal være gode nok til å slå Sverige som tapte med 12 mål mot de franske jentene sist. Vi tror det blir en knallhard kamp om å komme blant de fire beste i denne gruppen, og regner med at Sverige er eneste lag uten mulighet til sluppspillplass.

17. Haugesund - Vålerenga (0-1) B 1,90

20. Spania - Sverige H 1,40

Total odds: 2,66

SPILL DAGENS TIPS HER (innsatsen styrer du selv)