Det ligger an til å bli en heidundrendes fotball-lørdag. Allerede klokken 1200 starter opprykksfinalen i 3. divisjon mellom Sotra og Fyllingsdalen på Straume. Da sparker den siste serierunden i 3. divisjon i gang. En time senere, klokken 1300, starter siste serierunden i 2. divisjon. Det er også seks kamper fra Premier League, og full serierunde i Championsship, League One og League Two. I tillegg er det som vanlig på en lørdag kamper fra 1. Bundesliga, italiensk Serie A og La Liga på oddsmenyen.

Spillsenterets øvrige fredagsmeny:

Oddstips Bundesliga: M'gladbach kvitter seg med Freiburg-komplekset

Oddstips La Liga: Bortesvake Espanyol burde aldri vært favoritt

Oddstips lørdag: Nervepirrende oppryksfinale

Lørdagskupongen: Stor utbetaling på lørdagskupongen

V65 Jarlsberg: Full tillit til Gundersen junior

V65 Bergsåker: Vidåpen V65-omgang til lunsj

NB! 14 millioner kroner i Lotto-potten på lørdag. Leverer kupongen her!

Sotra – FK Fyllingsdalen 1,72 – 4,25 – 2,95 U (spillestopp kl. 1155)

Opprykksfinale i 3. divisjon avdeling 4. Tabellen gjør at utgangspunktet er enkelt. Sotra har to poeng mer enn Fyllingsdalen og betydelig bedre målforskjell. Vinner strilene eller spiller uavgjort, rykker de opp. Fyllingsdalen på sin side må vinne om de skal ha mulighet til å spille i 2. divisjon neste sesong.

Det er den tidligere Eliteserie-profilen Tommy Knarvik som trener Sotra SK. Han har tidligere rykket opp med Stord og vet hva som skal til for å ta steget opp. På Straume har han et ungt lag som trener mye og hardt. Spørsmålet er hvordan det unge Sotra-mannskapet takler situasjonen.

Sotra er utypisk nok best på bortebane. De har tatt fem poeng mer borte enn hjemme denne sesongen. Det gjør dem også til avdelingens beste bortelag. Fyllingsdalen på sin side er avdelingens beste hjemmelag. På bortebane har de ikke vært like solide. Laget fra Dalen har tapt to av de fire siste bortekampene. De har blant annet tapt mot Fana (1–2) og Varegg (0-1).

Se Sotra SK – Fyllingsdalen live her!

Disse lagene har møtt hverandre fire ganger de to siste årene. Fyllingsdalen har vunnet alle fire kampene, men tre av kampene har vært spilt på Varden. Det omvendte oppgjøret endte med 3-2-seier til Fyllingsdalen i slutten av juli.

Det ble en dramatisk kamp på Varden, hvor Fyllingsdalen scoret to ganger på overtid. Først dundret Kjetil Kalve ballen i mål på et frispark. Deretter fikk Fyllingsdalen et hjørnespark, som førte til at Sotra-keeperen slo ballen i eget mål. Nå vil strilene ha revansj.

NB! 14 millioner kroner i Lotto-potten på lørdag. Leverer kupongen her!

Jeg tror midtbaneduellen mellom Fyllingsdalens Kristoffer Valsvik og Sotras Håkon Moldeklev kan bli avgjørende.

Fremover på banen har strilene en haug med målscorere. Ivar Mykkeltvedt, Frederic Falck, Kristoffer Stava, Carl-Henrik Refvik, Martin Hummervoll og Ole-Thomas Herrem er alle spillere som vet hvor målet står. Fyllingsdalen er avhengig av Eirik Kampenes, Kjetil Kalve og Kaspar Bergset. Særlig Kalve har vært sentral i høstsesongen. Problemet er uansett at de ikke scorer nok mål.

Sotra har ikke det problemet. De har scoret vanvittige 79 mål på 25 kamper denne sesongen. Det gir et snitt på 3,16 mål per kamp. Det er bakover de må skjerpe seg. De har sluppet inn 13 mål på de seks siste kampene.

Det har vært jevne og tette kamper mellom disse to lagene. Den eneste kampen som har vært spilt på Straume endte 0–1 til Fyllingsdalen i fjor. Scoringen til Kasper Bergset kom helt på tampen av kampen, og jeg forventer en ny rysare lørdag.

Det er mye som står på spill for begge lagene. Fyllingsdalen trenger mål, men de kan ikke ofre alt fremover. Sotra trenger ikke å vinne denne matchen, men hjemme på Straume kan de ikke legge seg bakpå i 90 minutter.  Det er ventet opp mot 1000 tilskuere lørdag, og jeg tror de vil få se en nervepirrende opprykksfinale. Du kan se kampen live på ba.no fra klokken 1200. BA starter studio-sendingen allerede klokken 1130.

Sotra er gjort til litt vel stor favoritt. 1,72 i odds på hjemmeseier frister ikke veldig, men 4,25 i odds på uavgjort er interessant. Jeg går for U.

Klikk her for å levere dette spillet