Vi har en strålende fotballweekend foran oss med storkampen Brann - Rosenborg som den største godbiten her hjemme. Før den tid skal vi gjennom en innholdsrik fredag. Den byr på Bundesliga, La Liga, Championship, Allsvenskan, dansk Superliga, Ligue 1 med Ole Kristian Selnæs og St. Etienne i aksjon og full serierunde i Ligue 2. på hockeyfronten spilles det full runde i Hockeyallsvenskan og natt til lørdag spilles det fire kamper i NHL.

Spillsenterets øvrige fredagsmeny:

Oddstips La Liga: Bortesvake Espanyol burde aldri vært favoritt

Oddstips Championship: Fredagsmarerittet fortsetter for QPR

V65 Jarlsberg: Full tillit til Gundersen junior

V65 Bergsåker: Vidåpen V65-omgang til lunsj

Fredag kan du stikke av med 850 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Freiburg – Borussia Mönchengladbach 2,85 – 3,20 – 2,10 B (spillestopp kl. 2025)

 

Freiburg spilte 1–1 mot formlaget Hertha Berlin sist helg, det var et resultat de var fornøyd med.

Baden-Württemberg-laget har kun tapt én kamp siden manager Christian Streich ble kvitt ryggproblemene. Etter seks kamper med Streich på sidelinjen viser fasiten to seire, tre uavgjorte og ett tap.

Freiburg er kjent for å være et sterkt hjemmelag, men så langt denne sesongen har ikke resultatene på Schwarzwaldstadion skremt noen. Hjemmestatistikken viser 1-2-1. De har riktignok vunnet mot Scahlke 04, som spiller i Champions League, og de har spilt 0–0 mot Leverkusen, men skader på en rekke nøkkelspillere gjør at kampen mot M'gladbach blir en helt annen utfordring.

Følg Spillsenteret på Facebook!

M'gladbach har fått en fantastisk start på sesongen. De har bare tapt én av de åtte første kampene, og laget ligger på annenplass i Bundesliga før helgens serierunde.

4-0-seieren mot Mainz på søndag gjorde at de opplever sin beste start i Bundesliga på fire sesonger. De har tatt 17 poeng på åtte kamper, og ligger kun tre poeng bak serieleder Borussia Dortmund.

Kaptein Lars Stindl og lillebroren til Eden Hazard, Thorgan Hazard, har vært viktige spillere hos M'gladbach i flere sesonger. I starten av denne sesongen er det flere spillere som har markert seg.

M'gladbach signerte Alassane Plea fra Nice i sommer, og han har vært en kjempesuksess. Plea har vært involvert i scoringer i de seks siste kampene. Midtbanespilleren Jonas Hofmann, som kom fra Dortmund for noen år siden, har vokst. Han scoret sitt andre, tredje og fjerde mål for klubben i kampen mot Mainz.

Det er vanskelig å se at Freiburg skal kunne stoppe Gladbach på fredag. Iallfall med tanke på at vertene sliter med skader på sentrale spillere. Samtidig har laget fra Sør-Tyskland hatt et overtak på Gladbach. De har vunnet syv av de åtte siste kampene hjemme på Schwarzwaldstadion. Sist gang M'gladbach fikk med seg tre poeng fra Freiburg var tilbake i 2007.

Denne sesongen har Freiburg-forsvaret vaklet hjemme. De har sluppet inn to mål eller mer i to av de fire hjemmekampene sine på Schwarzwald-Stadion. Gladbach på sin side har scoret to mål eller mer i syv av de åtte første seriekampene. Men i likhet med Freiburg er forsvaret også akilleshælen til Gladbach

Det er skadekrise i Freiburg. Sist sesongs toppscorer Florian Niederlechner er ute til midten av november. Kaptein Mike Frantz og Caleb Stanko er uaktuelle på midtbanen, mens Tim Kleindienst og Pascal Stenzel er begge usikre.

Hos Gladbach er den brasilianske spissen Raffael på bedringens vei, men han spiller ikke fredagens match. Også den unge forsvarsspilleren Jordan Beyer er ute.

 

Gladbach har kun vunnet to av de siste 15 bortekampene. Det er selvsagt en statistikk som burde fått alle alarmklokker til å ringe, men jeg tror de har et bra lag denne sesongen. Dersom de skal fortsette å kjempe i toppen, så må de vinne kamper som denne. Freiburg mangler en rekke viktige spillere, og jeg tror et formsterkt Gladbach-lag tar alle tre poengene her. Oddsen er 2,10. Det er greit. Spillestopp er klokken 2025.

Klikk her for å levere dette spillet