Gå til sidens hovedinnhold

Kan Ronaldo lage nytt målshow?

Artikkelen er over 4 år gammel

Atletico må håpe på et mirakel.

Oddstips (Siste)

Spillsenteret har virkelig fått en kanonstart på uken. Vi har truffet på det tre første oddsanbefalingene våre. Tirsdag innfridde Sandnes Ulf på bortebane mot Kongsvinger. Det ga flotte 2,55 i odds (100 kroner i innsats).

Det er et smalt oddsprogram denne onsdagen, men det inneholder noen skikkelige høydepunkt. I Premier League kjemper Arsenal fortsatt for en plass i Mesterligaen og i Madrid spilles returoppgjøret mellom Atletico og Real. Natt til torsdag spilles det to spennende kamper i NHL-sluttspillet og en rekke kamper i Copa Libertadores.

Midtukekupongen: Skyter han Arsenal til Mesterligaen?

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Atlético Madrid – Real Madrid H

Mesterligaen, semifinale. Kamp 2 av 2. Juventus er klar for finalen i Mesterligaen, og onsdag kveld skal det avgjøres hvem de møter i Cardiff 3. juni.

Atletico har en vanskelig utgangspunkt. De tapte 0–3 i den første kampen, og dersom de skal spille seg til finalen må de gjøre noe ingen lag har gjort før dem. 

Det er nemlig ingen lag som har kommet tilbake etter tremålstap i første kampen i semifinalen, og det er heller ingen som har kommet tilbake etter tomålstap.

De har heller ikke vunnet mot Real Madrid i Mesterligaen. De har to tap og tre uavgjorte etter ordinær tid. Finalene i 2014 og i 2016 endte begge uavgjort etter ordinær tid, men Real vant etter henholdsvis ekstraomganger og straffespark.

Men Atletico er ikke helt sjanseløse på hjemmebane. Det viser resultatene.

  • Real har kun vunnet én av de siste syv bortekampene mot Atletico, uansett turnering.
  • Atletico har også en skremmende god hjemmestatistikk. De har vunnet 29 av 35 kamper i Europa på Vicente Calderón.
  • De har aldri tapt hjemme mot et spansk lag i europacupene. Statistikken viser 6-2-0.

Disse tallene gir Atletico-fansen håp, og de vet at de har vunnet stort mot Real på hjemmebane tidligere. I februar 2015 vant Atletico 4–0 mot Real.

Men denne gangen møter Real et Atletico-lag som har opplevd en liten formsvikt de to siste ukene. De står med to tap og to seire.

De tapte overraskende 1–0 hjemme mot Atletico, og i den første semifinalen mot Real tapte de hele 0–3. Seirene har kommet mot Las Palmas og Eibar.

 

Seieren mot Eibar var viktig. Nå ligger de fem poeng foran Sevilla med to kamper igjen av sesongen. Dermed har de antakeligvis sikret tredjeplassen i La Liga som gir dem plass i Mesterligaen neste sesong. Det var en klassisk Atletico-seier.

De styret kampen fra begynnelse til slutt. Atletico lå kompakt defensivt og trillet ballen i laget, og forsøkte å tre den gjennom når de fikk sjansen. Stillingen var 0–0 etter første omgang, og Niguez sin scoring etter 69 minutter ble kampens eneste mål. Atletico må spille mer offensivt mot Real, og de vet at et tidlig mål kan være det de trenger for å ryste byrivalen.

Atletico mangler Gimenez, Juanfran og Vrsaljko. Alle er skadet.

Real har vist fantastisk form, utenom tapet mot Barcelona. De har slått tilbake etter Barcelona-tapet med fire seire på rad, blant annet 3-0-seieren mot Atletico i den første semifinalekampen.

I forrige serierunde banket de Granada hele 4-0, selv om de hvilte de fleste nøkkelspillerne. Granada var rykket ned allerede før denne kampen, så de spilte uinspirert og var ingen match for Los Galacticos.

Bale, Carvajal og Pepe er alle ute, mens Varane er usikker.

Real vil sannsynligvis gå til finalen, men jeg tror Atletico kan vinne denne kampen. Men det blir vanskelig å vinne med fire mål mot Real. 2–1 er et sannsynlig resultat. Spørsmålet er hvor offensivt Diego Simeone vil gå til verks.

Jeg tror Atletico vinner til fine 2,50 i odds. Innsatsen blir 100 kroner, og spille stopp er klokken 2040.

Her er vårt singeltips onsdag 10. mai:

Atlético Madrid–Real Madrid 2,50–3,35–2,40 H

Total odds: 2,50

Kommentarer til denne saken