Ukens midtukekupong består av seks kamper fra andre runde i gruppespillet i Champions League og seks kamper fra andre runde i gruppespilleti Europa League. De seks Champions League-kampene spilles onsdag, mens de seks kampene fra Europa League spilles torsdag. Bonuspotten vokser og er på ca 1,2 mill kr på midtukekupongen. Innleveringsfrist er kl 20.55 onsdag. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! Utrolige 180 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

 

1. Napoli - Liverpool
Vi innleder fra gruppe C som i tillegg består av Paris-Saint Germain og Røde Stjerne.

Napoli er allerede i poengnød etter å ha kun klart 0-0 borte mot Røde Stjerne. Med tanke på at både Liverpool og PSG trolig kommer til å sikre seg tre poeng i Beograd, er Napoli to poeng bak skjema allerede. Napoli var også med i gruppespillet i Champions League forrige sesong, men nedprioriterte denne i jakten på seriegull i Italia. Den planen gikk som kjent ikke da Juventus enda en gang ble for sterke. Med 3. plass i gruppespillet i Champions League, ble det sluttspill i Europa League, der laget røk ut allerede i 16-delsfinalen. Carlo Ancelotti er som kjent ny trener for sesongen og han måtte se at et meget velspillende Napoli røk 1-3 borte for Juventus i helgens toppkamp i Serie A. Etter sju serierunder er avstanden opp til Juventus allerede på seks poeng og det ser tøft ut med seriegull også denne sesongen.  Napoli har ingen fravær av betydning før onsdagens kamp.

Se alle årets Liverpool-drakter her!

Liverpool måtte tåle sesongens første poengtap i Premier League lørdag, da det ble 1-1 borte mot Chelsea. Har uansett fått en kanonstart på sesongen og tatt seks seire på de sju første seriekampene. Liverpool var som kjent i Champions League-finalen i vår, men måtte der se seg slått av Real Madrid. Innledet gruppespillet med en knallsterke hjemmekamp mot PSG og vant meget fortjent 3-2. Førstkommende søndag venter hjemmekamp mot Manchester City i Premier League og det kan være at Jürgen Klopp har et lite øye på den før onsdagens bortekamp. Bortsett fra Oxlade-Chamberlain som mister det meste av sesongen og Adam Lallana kan Liverpool mønstre sitt beste lag, dersom Klopp velger å stille helt toppet da.

Se sesongens Inter-drakter her

Napoli tapte 2-4 hjemme for Manchester City i gruppespillet forrige sesong, men var allerede på det tidspunktet bakpå i forhold til avansement. Det blir nok en bedre prestasjon nå og Napoli har uten tvil kapasiteten til å slå Liverpool. HUB.

2. Tottenham - Barcelona
Tottenham smadret Real Madrid 3-1 hjemme i gruppespillet forrige sesong og skal nok ha et berettiget håp om også å kunne Barcelona hjemme onsdag. Etter tre strake seire innledningsvis på Premier League-sesongen, røk Tottenham på to tap. Først 1-2 borte mot Watford og dernest 1-2 hjemme mot Liverpool. Men Spurs har slått tilbake med to strake borteseire og har fått en bra start på ligasesongen. Innledet dog gruppespillet med å tape 1-2 borte for Inter og dermed er det svært avgjørende med poeng i denne. Vant sin gruppe forrige sesong og klarte sterke 2-2 borte mot Juventus i første kamp av åttedelsfinalen, men klarte å tape 1-2 hjemme og dermed av Champions League-eventyret ute. Dessverre for Tottenham så rekker neppe Dele Alli kampen og det er også en viss usikkerhet rundt Christian Eriksen.

Se den nye bortedrakten til Tottenham her!

Det har vært en rufsete start i La Liga for Barcelona. Innledet riktignok med fire strake seire, men har faktisk kun tatt to poeng på de tre siste seriekampene og to av de er attpåtil spilt hjemme. Topper fortsatt tabellen med sine totalt 14 poeng, men har åpenbart litt å slipe på. Tok oppskriftsmessig ledelsen 1-0 borte mot Leganes i forrige bortekamp, men rotet seg bort og tapte 1-2. Vant 4-0 hjemme mot PSV i den første gruppespillkampen, men briljerte ikke noe særlig og tre av målene kom i løpet av de siste ti minuttene. Spilte 0-0 i to av tre bortekamper i forrige sesongs gruppespill og røk som kjent ut i kvartfinalen etter å ha tapt hele 0-3 borte for Roma i returkampen.  Samuel Umtiti fikk rødt kort mot PSV og soner karantene, det betyr at nysignerte Clemente Lenglet blir Piques partner i midtforsvaret.

Tottenham er uten tvil kapable til slå Barcelona hjemme, og vi helgarderer også kamp nummer to på midtukekupongen. HUB.

NB! Utrolige 180 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

3. PSV Eindhoven - Inter
PSV har innledet strålende i nederlandske Eredivisie og ikke avgitt ett poeng på de sju første seriekampene. Hang faktisk veldig godt med borte mot Barcelona i det lengste, men tre Barca-mål i løpet av de siste ti minuttene gjorde at det endte 0-4. PSV var ikke med i gruppespillet i Champions League forrige sesong, men har ellers vært en gjenganger. Nøyde seg med to poeng i gruppespillet sesongen 2016/17, men tok seg videre til sluttspillet sesongen før på bekostning av blant annet Manchester United. Vant alle tre hjemmekampene og røk ut etter straffespark mot Atletico Madrid i åttedelsfinalen. Det er ingen nye skader eller karantener for PSV.

Inter kom tidlig under 0-1 hjemme mot Tottenham i sin første gruppespillkamp, men klarte å snu kampen og vinne 2-1. Det er faktisk første gang siden 2011/12 sesongen Inter er med i gruppespillet i Champions League. Da ble laget utslått i åttedelsfinalen. Innledet svakt i Serie A og tok kun fire poeng på de fire første seriekampene, men har fått opp dampen nå og vunnet de tre siste og avansert til 4. plass. Sime Vrsaljko er eneste spiller på skadelisten for Inter.

PSV har vist at de mange ganger er sterke hjemme i Eindhoven. Og Inter er ustabile. Vi helgarderer også kamp nummer tre på tippekupongen. HUB.

4. Atletico Madrid - Club Brügge
Atletico Madrid innledet gruppespillet med en fin 2-1 seier borte mot Monaco og er sammen med Borussia Dortmund storfavoritt til å avansere fra gruppe A. Surret litt i starten på La Liga denne sesongen og vant kun en av de tre første seriekampene, men har fått opp dampen og er kun ett poeng bak duoen Barcelona og Real Madrid på toppen. Tapte kun en kamp i forrige sesongs gruppespill, men vant samtidig kun en og var langt fra å gå videre og endte istedenfor opp som vinner av Europa League.  Stefan Savic er eneste spiller som ute med skade for hjemmelaget.

Sjekk ut den nye bortedrakten til Atlético Madrid her!

Club Brügge hadde nok håpet at kunne ta poeng hjemme mot Borussia Dortmund i sin åpningskamp, men Christian Pulisic satte inn seiersmålet for Dortmund fem minutter før slutt og normalt blir det en kamp med Monaco om 3.plassen i gruppa da. Har innledet knallsterkt i hjemlig seriee og tatt 25 poeng av 27 mulige på de ni første seriekampene.  Det er ikke rapportert om nye skader eller karantener for Club Brügge.

Atletico Madrid får tillit som en våre sikre på midtukekupongen. H.

Se alle årets drakter i spansk La Liga her!

5. Borussia Dortmund - Monaco
Ettersom Bayern München kun tok ett poeng på sine to siste seriekamper i Bundesliga, overtok Borussia Dortmund ledelsen i Bundesliga etter sin sterke 4-2 seier borte mot Bayer Leverkusen lørdag. 4-2-0 på de seks første seriekampene og innledet gruppespillet med 1-0 seier borte mot Club Brügge. Skuffet stort i gruppespillet forrige sesong og tok kun to poeng på de seks kampene da. I motsetning til tidligere sesonger er det få betydningsfulle spillere på skadelisten for Dortmund for tiden.

Se de stilige draktene til Dortmund her!

Monaco er ikke i nærheten av gammel standard, etter å ha solgt nøkkelspillere foran sesongen. Fredagens bortetap mot St. Etienne var lagets fjerde tap på de åtte første seriekampene og kun en kamp er vunnet. Monaco ligger faktisk tredje sist i øyeblikket. Endte også sist i sin gruppe i gruppespillet i Champions League forrige sesong. Førstekeeper Subasic, Stevan Jovetic, Rony Lopez og Willem Geubbels er alle usikre for bortelaget.

Borussia Dortmund blir store favoritter her og blir i likhet med Atletico Madrid en av våre sikre på midtukekupongen. H.

6. FC Porto - Galatasaray
Rutinerte FC Porto fikk med seg et verdifullt poeng borte mot Schalke 04 i sin første kamp i gruppe D, som uten tvil er den svakeste gruppen. Men også fra denne gruppen er det to lag som går videre til sluttspillet og Porto fikk altså en bra start. Porto tok seg videre til sluttspillet forrige sesong, men etter 0-5 hjemme mot Liverpooli den første åttedelsfinalen var det game over. Gikk på et meget overraskende 2-3 tap hjemme mot Vitoria Guimaraes i den tredje serierunden, men de fem øvrige seriekampene er alle vunnet.  Vincent Aboubakar er langtidsskadd, mens Riechedly Bazoer og João Pedro er usikre for hjemmelaget.

Følg Spillsenteret på Facebook!

Galatasaray tok som ventet alle tre poengene i sin åpningskamp hjemme mot Lokomotiv Moskva og overbeviste med 3-0 seier. Er som vanlig klart best hjemme i Istanbul. I serien er alle hjemmekampene hittil vunnet,mens det har blitt to tap på tre spilte bortekamper. Vant sin åpningskamp borte med 3-1, men har røket 0-4 mot Trabzinspor og 0-3 mot Akhisar Belediye i de to siste. Badou Ndiaye soner etter sitt røde kort mot Lokomotiv Moskva, mens midtbanespilleren Emre Akbaba brakk en tå i helgens hjemmekamp og blir ute til november.

Rutinerte og hjemmesterke FC Porto taper ikke denne. H.

7. Rosenborg - RB Leipzig
De seks siste kampene på midtukekupongen er alle fra gruppespillet i Europa League og samtlige spilles torsdag. Siden tippetipsene allerede blir publisert tirsdag ettermiddag, er det ikke oppdaterte fravær på Europa League-kampene.

Rosenborg forsvarte seg bra i det aller lengste i den første gruppespillkampen borte mot Celtic, men det brast tre minutter før full tid når Leigh Griffiths scoret et meget fortjent seiersmål for vertene. Søndag ble RBK utspilt store deler av kampen i seriemøtet borte mot Molde og tapte meget fortjent 0-1. Men siden Brann også tapte sin kamp borte mot Tromsø mandag kveld, leder Rosenborg fortsatt med fire poeng. Rosenborg var også med i gruppespillet forrige sesong, men var langt fra avansement og endte opp med 5 poeng.

RB Leipzig var med i gruppespillet i Champions League forrige sesong etter sin sterke 2. plass i Bundesliga sesongen 2016/17. Endte på 3.plass i sin gruppe da og gikk dermed til sluttspillet i Europa League. Der tok laget seg til kvartfinale, men der ble det tap mot Marseille. Har ikke imponert voldsomt på bortebane de siste sesongene. Endte opp med 6-4-7 i Bundesliga forrige sesong, og står med 1-1-1 hittil denne sesongen.

Rosenborg spilte 1-1 hjemme mot Zenit St.Petersburg forrige sesong og RB Leipzig er vel noenlunde samme standard. Vi gir Rosenborg en viss poengsjanse. UB.

8. FC Salzburg - Celtic
Erling Braut Hålands nye klubb er som vanlig overlegne hjemme i Østerrike. Vant serien med 13 poeng forrige sesong og har innledet med å vinne samtlige ni seriekamper denne sesongen. Imponerte også stort i forrige sesongs Europa League og tok seg helt til semifinale. Der ble det 0-2 tap borte mot Marseille i første semifinale, så vant Salzburg 2-0 hjemme i returen, men Marseille fikset finaleavansement i ekstraomgangene. Innledet gruppespillet med en knallsterk 3-2 seier borte mot RB Leipzig.

Celtic er faktisk helt nede på 5. plass i hjemlig serie etter de sju første serieomgangene og står med 4-1-2 totalt. Opp til serieleder Hearts er det seks poeng. Slo Rosenborg 1-0 hjemme i den første gruppespillkampen. ar med i gruppespillet i Champions League forrige sesong, men tapte der fem av seks kamper. Ble likevel nummer tre i gruppa og gikk dermed til åttedelsfinale i Europa League. Der ble Zenit St. Petersburg for sterke.

FC Salzburg har innledet sesongen knallsterkt og dette blir en tøff oppgave for Celtic. Vi tror på hjemmeseier. H.

Sjekk alle de nye Premier League-draktene her!

9. Bordeaux - FC København
Bordeaux med 0-1-tap i åpningskampen borte mot Slavia Praha. Etter en elendig start på Ligue 1-sesongen har vertene nå fire på rad uten tap. Ligger på 11.plass med totalt 11 poeng etter rekken 3-2-3 på de åtte første seriekampene. Røk 0-2 hjemme for Strasbourg i seriepremieren, men har tatt sju poeng på de tre neste hjemmekampene.

FCK innledet gruppespillet med 1-1 hjemme mot Zenit og det var en godkjent start. I helgen måtte dog FCK gi fra seg serieledelsen i dansk Superliga, etter søndagens overraskende 1-2 tap borte for svakt plasserte Vendsyssel. Er a poeng med serieleder FC Midtjylland, men bak på målforskjell. Står med 6-4-1 totalt, men har kun vunnet en av fem bortekamper (1-3-1).  Viktor Fischer skadet seg i helgens seriekamp og blir ikke klar til denne. Også Michael Lüftner og Jonas Wind er ute med skader.

Hjemmesterke Bordeaux taper neppe denne og Ståle Solbakken vil garantert være happy med ett poeng. HU.

NB! Ca 180 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

10. Qarabag - Arsenal
Hjemmelaget var med i gruppespillet i Champions League forrige sesong, men endte der opp med kun to poeng i gruppe med Roma, Chelsea og Atletico Madrid. Spilte blant annet 0-0 hjemme mot Atletico Madrid da. Også de tre foregående sesongene har det blitt exit etter gruppespillet, men da i Europa League. Har stort sett være overlegne hjemme i Aserbadsjan de siste sesongen og har innledet med 5-1-0 på de seks første seriekampene denne sesongen. Innledet gruppespillet denne sesongen med sterke 2-2 borte mot Dynamo Kiev.

Se de nye draktene til Arsenal her!

Arsenal tok som ventet en komfortabel seier hjemme mot Vorskla Poltava  og vant 4-2. Har fått opp dampen i Premier League etter å ha tapt de to første seriekampene.  Tok sin femte strake seier etter 2-0 seieren hjemme mot Watford lørdag.  Arsenal var også med i Europa League forrige sesong. Tok seg helt til semifinale da, men etter 1-1 hjemme i den første semifinalen hjemme mot Atletico Madrid, ble det 0-1 tap i returen i Madrid.

Tja, bortekamper i Aserbdadsjan kan være vanskelig nok, men Arsenal-trener Unai Emery har vært helt klar på at Arsenal prioriterer Europa League denne sesongen. Vi er i beit for sikre og setter vår fulle tillit til Arsenal. B.

11. Sarpsborg 08 - KRC Genk
Sarpsborgs Europa League-eventyr har til de grader gått ut over seriefotballen. 0-1 tapet hjemme for Strømsgodset søndag kveld, var lagets sjette strake tap i Eliteserien og laget har havnet helt i ingenmannsland der.  Var som ventet sjanseløse i den første gruppespillkampen borte mot Besiktas, selv om det stod 0-0 til pause. Besiktas endte opp med å vinne 3-1. Leverte dog solide hjemmekamper i playoffen og med tanke på de svake prestasjonene i serien i det siste, er det garantert full tenning for Geir Bakkes elever til denne kampen.

Belgiske Genk med Sander Berge som helt sentral på laget, gjorde jobben og vant komfortabelt 2-0 hjemme mot Malmö i sin første gruppespillkamp for 14 dager siden. Også i hjemlig serie går det bra for Genk. Laget er fortsatt ubeseiret etter de ni første serierundene (7-2-0), men all den tid serieleder Club Brügge har gjort det enda bedre (8-1-0), ligger laget "kun" på 2. plass. 3-1-0 på fire spilte bortekamper og laget slo blant annet Brøndby 4-2 borte.

Sarpsborg 08 har nok poengsjanse her, men dette Genk-laget er meget solid, så vi tror ikke på hjemmeseier. UB.

12. Malmö - Besiktas
Uwe Rösler har gjort en flott jobb med Malmö og laget har avansert kraftig på tabellen i Allsvenskan. Men etter åtte strake seire, er det nå kun blitt ett poeng på de to siste seriekampene for Malmö, senest med 0-0 hjemme mot GIF Sundsvall. Er dog ikke mer enn  tre poeng bak Hammarby på 3. plass. Var dog sjanseløse borte mot Genk i den første gruppespillkampen og tapte fortjent 0-2 da. Sterke 7-4-1 på hjemmebane i Allsvenskan.

Besiktas slo altså Sarspborg med 3-1 i sin første gruppespillkamp. Har innledet med 4-2-1 i hjemlig superliga og ligger på 3. plass. 1-2-0 på tre spilte bortekamper. Besiktas var med i gruppespillet i Champions League forrige sesong og vant likegodt sin gruppe da og gikk ubeseiret gjennom gruppespillet (4-2-0). Var uheldigee og trakk Bayern München i åttedelsfinalen, der det ble 0-5 tap borte i den første og da var det eventyret over. Tok seg til kvartfinale i Europa League sesongen 2016/17, men røk da ut etter straffesparkkonkurranse mot Lyon.

Besiktas var gode i gruppespillet i Champions League forrige sesong og er også ganske gode på bortebane. Malmö får med seg maks ett poeng? UB.

96-rekker:
1. Napoli — Liverpool HUB

2. Tottenham — Barcelona HU

3. PSV Eindhoven — Inter H

4. Atletico Madrid — Club Brugge H

5. Borussia Dortmund — Monaco H

6. FC Porto — Galatasaray H

7. Rosenborg — RB Leipzig UB

8. FC Salzburg — Celtic H

9. Bordeaux — FC København HU

10. FK Qarabag — Arsenal B

11. Sarpsborg 08 — KRC Genk UB

12. Malmö FF — Besiktas UB

 

432-rekker:
1. Napoli — Liverpool HUB

2. Tottenham — Barcelona HUB

3. PSV Eindhoven — Inter HUB

4. Atletico Madrid — Club Brugge H

5. Borussia Dortmund — Monaco H

6. FC Porto — Galatasaray H

7. Rosenborg — RB Leipzig UB

8. FC Salzburg — Celtic H

9. Bordeaux — FC København HU

10. FK Qarabag — Arsenal B

11. Sarpsborg 08 — KRC Genk UB

12. Malmö FF — Besiktas UB