SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Fredagsdobbel til over fire ganger innsatsen

FC Barcelona's Luis Suarez, right, duels for the ball with Getafe's Djene during during a Spanish La Liga soccer match between Getafe and FC Barcelona at the Alfonso Perez stadium in Getafe, Spain, Sunday, Jan. 6, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)

FC Barcelona's Luis Suarez, right, duels for the ball with Getafe's Djene during during a Spanish La Liga soccer match between Getafe and FC Barcelona at the Alfonso Perez stadium in Getafe, Spain, Sunday, Jan. 6, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) Foto:

Av

Vi stoler på to hjemmefavoritter i fredagens dobbelttips.

DEL

Oddstips (Siste) Fredagens langoddsprogram er meget innholdsrik. Det spilles blant annet kamper i engelsk Championship, i spansk La Liga, i fransk Ligue 1 og i Tyskland er Bundesliga i gang igjen etter vinterpausen, der møtes Hoffenheim og Bayern München. Det er også smekkfullt av ishockeykamper fra hele Europa, og natt til lørdag spilles det flere kamper i NHL.

Fredag kan du stikke av med 263 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

Getafe – CD Alaves 1,85 – 2,90 – 4,00 H (spillestopp fredag kl. 2055)

Getafe og Alaves får ikke den respekten de fortjener. Etter halvspilt sesongen er både Alaves og Getafe blant de seks beste lagene i La Liga, og de henger med i kampen om en plass i Champions League neste sesong.

Det vil være en stor prestasjon om enten Getafe eller Alaves skulle klare å ta en plass blant de fire beste. Alaves kan klatre helt opp til tredjeplass med seier i fredagens match. De vil med tre poeng mot Getafe gå forbi både Sevilla og Real Madrid.

Alaves er underdogs i denne kampen, selv om de er ubeseiret i de fire siste kampene. De røk tidlig ut av Copa del Rey, og det kan være en fordel for dem denne måneden når mange av de andre lagene i toppen skal spille fire ekstra kamper.

De havnet under mot Girona i forrige serierunde, men slo tilbake i starten av annen omgang og kampen endte 1–1. Denne kampen blir tøffere, tror jeg.

Sist helg vant Getafe 2–1 på bortebane mot Villarreal, og de har siden sikret avansement til kvartfinalen i Copa del Rey. Det ligger an til å bli en suksessfull sesog for klubben fra forstaden sør for Madrid.

Getafe har bare tapt én av de siste syv kampene. De tapte 1–2 mot Barcelona i forrige hjemmekamp, men det er ikke noe å skjemme seg over.

Selv om Alaves spilte brukbart sist helg, så er laget svekket etter at Ibai Gomez gikk til Athletic Bilbao, og av at lagets stjernespiller på kanten, Jony er skadet. De kan ikke erstatte dem med spillere som hoder samme nivå, og uten to av lagets mest kreative spillere tror jeg de vil være i stand til å skape mye offensivt i denne kampen.

Getafe-forsvaret er robust og skal være i stand til å nøytralisere Alaves i luften. Laget fra bydelen sør for Madrid har vært solide defensivt. De har holdt nullen i imponerende 56 prosent av hjemmekampene sine.

Det er to av La Ligas fire beste forsvar som barker sammen her. Alaves vil antakeligvis gå forsiktig til verks på bortebane, og jeg tror det blir en jevnspilt match mellom to av ligaens best organiserte lag.

Jeg mener likevel at Getafe har mer å by på offensivt enn Alaves. Angel og Jorge Molina kan gjøre livet surt for Alaves-forsvaret. Samtidig har Alaves vist at de er seige å slå. Denne kampen blir jevn, men jeg synes Getafe virker å ha den offensive slagkraften som skal til for å bryte gjennom Alaves-forsvaret. Samtidig har de fordelen av å spille på hjemmebane. Det skal man ikke kimse av.

Oddsen på hjemmeseier er 1,85. Det er litt snaut som singelspill, men jeg kombinerer den med seier til opprykksjagende Palermo i Serie B i Italia.

Palermo – Salernitana Calcio 1919 (handikap fulltid 0-1) 2,45 – 3,40 – 2,10 H (spillestopp fredag kl. 2055)

Palermo og den norske landslagsspilleren Haitam Aleesami jakter opprykk til Serie A denne sesongen. Laget fra Sicilia rykket ned etter 2016-2017-sesongen, men klarte ikke å rykke opp på første forsøk.

Denne sesongen har de vært solide. én av de første 18 seriekampene, og de topper Serie A med 37 poeng, fem poeng foran Brescia som innehar annenplassen.

På hjemmebane har Palermo vært meget sterke. De er ubeseiret etter ni kamper og målforskjellen er hele 17–6.

Fredag kveld møter de et bortesvakt Salernitana. Laget fra Campania har ennå ikke vunnet på bortebane denne sesongen. De står med 0-4-4 og 6–14 i målforskjell.

Palermo har vunnet tre av de fire siste kampene mot Salernitana med to mål eller mer, og jeg tror de kan klare det igjen fredag kveld. Oddsen på at vertene vinner med to mål eller mer er 2,45. Den spilles i en dobbel sammen med Getafe-seier.

Fredagens dobbelttips er Getafe + seier til Palermo med to mål eller mer. Denne kombinasjonen gir flotte 4,53 i odds. Spillestopp er klokken 2055.

Klikk her for å levere dette spillet