(Bergensavisen)

Mer vennskapskamper denne tirsdagen, og det er Nations League som står i fokus. I kveld er det dog våre egne gutter som skal ut i aksjon, og det i toppoppgjøret mot Bulgaria på Ullevål. Det er og Frankrike – Tyskland som vi gleder oss til. Begge disse kampene vil det naturligvis komme tips til.

Spillsenterets øvrige tirsdagsmeny:

V65 Sverige: Norsk V65-banker fikser opptur på Axevalla

V4 Rättvik: Vi jakter ny lunsjfest

Oddstips: Norge vinner også i kveld

Oddstips: Wales tar viktig poeng mot Irland

NB! Utrolige 218 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Frankrike – Tyskland (Pause/fulltid dobbel) H/H 2,50

 

Den tyske fotballkrisen fortsetter. I helgen ble Tyskland ydmyket i Amsterdam, da de tapte 0–3 mot et nederlandsk lag som ikke har spilt et mesterskap på fire år. Det var nederlenderens første seier over Tyskland siden en treningskamp i 2002.

Tyskland opplevde en pinlig VM-exit da de røk ut i gruppespillet, og den svake formen har fortsatt etter mesterskapet i Russland. De har kun vunnet én av de fire siste kampene, og tirsdag møter de regjerende verdensmester Frankrike på Stade de France. Kan franskmennene sørge for at Tyskland rykke ned i Nations League? Ja, tror jeg.

Etter at Frankrike vant VM i Russland i juli, så jakter de en ny tittel denne sesongen. Etter fire poeng på de to første kampene sine, ligger de godt an til å bli den første vinneren av Nations League. Med seier i tirsdagens kamp vil de ta et langt skritt mot en semifinale i Nations League, før den siste gruppespillkampen i Amsterdam i neste måned.

Se bortedrakten til Frankrike her!

De fleste ventet at Tyskland skulle slå tilbake i Nations League etter en forferdelig innsats i VM, men i stedet fortsetter krisen for Joachim Löws menn. Det er rusk i det tyske maskineriet, og den eneste seieren etter tapet mot Sør-Korea i VM kom mot Peru (2–1) i en privatlandskamp i forrige måned.

NB! Utrolige 218 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Etter at de tapte mot nederlenderne står de i fare for å rykke ned fra Nations League, og det vil i så fall være et nytt slag for Löw. Det vil ikke bare ødelegge rykte til Löw, men kan også få innvirkning på seedingen til Tyskland i VM-kvalifiseringen.

Tyskerne er i krise, og det virker ikke som de skal klare å snu den dårlige trenden akkurat nå. De har kun vunnet tre av de siste tolv landskampene sine. Det er ikke vanlig kost for et vanligvis seierssikkert tysk lag. Frankrike er ingen yndlingsmotstander. Tyskland har nemlig ikke vunnet noen av de fire siste kampene mot franskmennene.

Disse to lagene spilte 0–0 i den første gruppespillkampen i Nations League, men Frankrike har vunnet tre kamper før det. Frankrike har også scoret to mål i fem av de siste syv kampene mot tyskerne.

Skaff deg den tyske landslagsdrakten på tilbud her!

Etter at franskmennene slet mot Island i forrige kamp, vil de antakeligvis stille med sitt beste mannskap til tirsdagens match. Tyskland fikk juling i Amsterdam på lørdag, og det er stor sannsynlighet for at de gjør endringer på laget. Löw har imidlertid vært forsiktig med å gjøre for store rokeringer.

 

Frankrike har ledet til pause i tre av de fire siste kampene mot Tyskland. Det er rusk i det tyske maskineriet. Joachim Löw sine menn har kun vunnet én av de fire siste kampene. De leverte en flau forestilling mot Nederland i helgen, og jeg tror de får problemer mot et fransk lag som vil slå tilbake etter 2–2 mot Island sist.

Frankrike er ubeseiret i de 14 siste kampene. Det er en imponerende statistikk. 2,50 i odds på at Frankrike leder til pause og vinner til slutt virker som et spennende tips. Spillestopp er klokken 2040.

Klikk her for å levere dette spillet