SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Molde skal være klink på midtukekupongen

Av

Molde skal opp mot islandske KR Reykjavik i Europa League-kvaliken. Molde blir storfavoritter på ukens midtukekupong og vi ser ingen grunn til å gardere.

DEL

(Siste) Ukens midtukekupong består av Eliteseriekampen mellom Odd og Stabæk, det er seks kamper fra 1. kvalifiseringsrunde i Champions League, en kamp fra Superettan, fire kamper fra 1. kvalifiseringsrunde i Europa League og kupongen avsluttes med en kamp fra norsk 3. divisjon. Både Rosenborg, Brann og Moldes kamper er å finne på kupongen. Åtte av kampene spilles onsdag, mens fire avvikles torsdag. Innleveringsfristen er onsdag kl 18.55Bonuspotten er på ca 500 000 kr. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! Onsdag er det ca 28 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Odd - Stabæk
Hengekamp i Eliteserien. Strålende opphenting av Odd i søndagens toppkamp hjemme mot Molde. Der lå laget under 0-2 til pause, men scoret to ganger i andre omgang og det endte 2-2. Det betyr at Odd fortsatt er ubeseiret hjemme i Skien, men etter seks strake hjemmeseier ble det sesongens første poengtap. 6-1-0 på sju hjemmekamper er uansett knallsterkt. Med to kamper tilgode på Molde, skiller det kun fire poeng opp til serielederen. Playmaker Fredrik Oldrup Jensen er tilbake etter karantene, mens Sander Svendsen er solgt til danske OB. Dog spiller Svendsen onsdagens kamp og kampen mot Mjøndalen før han reiser til Danmark.

Stabæk vant kun en bortekamp forrige sesong og de tapte samtlige fire første bortekamper denne sesongen. 2-0 seieren borte mot Strømsgodset søndag var bærumslagets andre strake borteseier og for første gang denne sesongen, har Stabæk klatret opp på sikker plass. Har spilt færrest kamper av alle med kun 12 spilt og har too kamper tilgode på lagene rundt seg på tabellen. Tobias Børkeeiet er solgt til Brøndby, mens viktige Franck Boli er klar igjen etter karantene.

Oppsiktsvekkende tre strake borteseire i de tre foregående sesongene i Skien. Det er mange store favoritter på midtukekupongen. Vi spiller HB.

2. Linfield - Rosenborg
1. kvalifiseringsrunde i Champions League. Den nord-irske serien starter først 8. august. Linfield tok et klart seriemesterskap forrige sesong og endte 10 poeng foran Ballymena på 2. plass. Hadde fine 13-4-2 på hjemmebane da, men har ikke utmerket seg på noe vis i Europa på noe tidspunkt og var ikke engang kvalifisert til Europa forrige sesong. Møtte faktisk Rosenborg i kvalik i 2010, da endte det med 0-0 hjemme og 0-2 tap på Lerkendal.

Rosenborg med sterk 3-2 seier borte mot Ranheim torsdag kveld og dermed har Rosenborg fem seire på sine seks siste seriekamper. Det eneste tapet i denne perioden kom borte mot Tromsø (0-1), i tillegg ble det som kjent også cupexit mot Aalesund i samme periode. Har klatret til 7. plass på tabellen og har ikke mer enn fem poeng opp til Bodø/Glimt, riktignok med en kamp mer spilt.  Forsvant ut av CL-kvaliken i andre runde i fjor etter å ha vært sjanseløse mot Celtic. Tok seg siden til gruppespillet i Europa League, men der endte laget med kun ett poeng på seks kamper og skuffet voldsomt.

Rosenborg er på rett vei nå og skal normalt ikke ha noen problemer med dette middelmådige nord-irske laget. B.

Klikk her for å levere din tippekupong

3. Bate Borisov - Piast Gliwice
1. kvalifiseringsrunde i Champions League. Velkjente Bate Borisov er midt i sesongen i Hviterussland og ligger på 2. plass etter 14 serierunder, kun to poeng bak serieleder Dinamo Brest. Solide 6-0-1 på hjemmebane. Tok et overlegent seriegull forrige sesong og endte ni poeng foran Shakhter Soligorsk på 2. plass. Ubeseiret på hjemmebane med 12-3-0. Tok seg til videre fra gruppespillet i Europa League og vant faktisk 1-0 hjemme mot Arsenal i første 16-delsfinale, men tapte 0-3 i returen på Emirates.

Piast Gliwice tok et overraskende seriegull i Polen forrige sesong og var fire poeng foran mer kjente Legia Warszawa ved sesongslutt. Det var hjemmebane laget presterte klart best (15-3-1), borte var ikke tallene bedre enn 6-6-6. Den polske serien starter ikke før 20. juli. Polakkene forsøkte seg sist i europacupen i 2016 i Europa League-kvalifiseringen, men røk da ut i 2. kvalifiseringsrunde etter 0-3-tap hjemme og 0-0 borte mot IFK Göteborg.

Bate er normalt veldig sterke hjemme, men vi polske Piast har kapasitet. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Ferencvaros - Ludogorets
1. kvalifiseringsrunde i Champions League. Etter andreplass sesongen 2017/18, tok Ferencvaros er overlegent seriemesterskap i Ungarn sist sesong. De endte hele 13 poeng foran Fehervar på 2. plass. Gikk gjennom sesongen ubeseiret på hjemmebane med flotte 14-3-0. Serien ble avsluttet 19. mai og den neste sesongen starter ikke før 3. august. Røk ut allerede i 1. kvalifiseringsrunde av Europa League i fjor etter 1-1 hjemme og 0-1 borte mot sterke Maccabi Tel Aviv.

Bulgarske Ludogorets tok sitt åttende strake seriegull i Bulgaria sist sesong, men var kun ett poeng foran velkjente CSKA Sofia.  Har vært i gruppespillet i Europa League de to foregående sesongene og var i gruppespillet i Champions League for tre sesonger siden, så de har etterhvert skaffet seg meget god erfaring i Europa.

Denne ser åpen ut. U på 96-rekkeren, og HUB på 432-rekkeren.

5. Slovan Bratislava - Sutjeska
1. kvalifiseringsrunde i Champions League. Etter tre strake andreplasser i den slovakiske ligaen, tok Slovan Bratislava et etterlengtet seriegull i vår. Endte da hele 17 poeng foran serietoer Dunajska Streda og leverte flotte 12-4-0 på hjemmebane. Røk ut i 3. runde av Europa League-kvalifiseringen forrige sesong. Vant da hjemmekampen mot Rapid Wien 2-1, men røk hele 0-4 i returoppgjøret i Østerrike.

Sutjeska Niksic fra Montenegro forsøker seg i en europacupkvalifisering for åttende gang. I de syv foregående forsøkene har laget røket ut på det første hinderet. Har vunnet serien overlegent de to foregående sesongene og endte ni poeng foran Buducnost Podgorica forrige sesong. Kun ett bortetap da (9-8-1). Den kommende sesongene i Montenegro starter først 3. august. 0-1 borte og 0-2 hjemme for velkjente Astana i første kvalifiseringsrunde til Champions League forrige sesong.

Normalt skal det være klasseforskjell på disse i hvertfall i Slovakia. H.

6. Dundalk - Riga
1. kvalifiseringsrunde i Champions League. Irske Dundalk vant serien overlegent forrige sesong og endte 10 poeng foran Cork på 2. plass. Med 12 serierunder igjen av denne sesongen, leder laget med åtte poeng ned til Shamrock Rovers på 2. plass. Råsterke 10-2-0 på tolv spilte hjemmekamper. Tok seg videre fra 1. kvalifiseringsrunde i Europa League forrige sesong etter 1-0 borte og 2-1 hjemme mot Levadia Tallin, men måtte gi tapt for AEK Larnaca i andre runde etter 0-0 hjemme og 0-4 tap borte.

Latviske Riga tok seriegull i 2017/18-sesongen og hadde da fire poeng ned til Ventspils på 2. plass. Etter 19 av 28 serierunder denne sesongen topper Riga med fire poeng ned til Rigas Futbola Skola på 2. plass. 7-0-3 på ti spilte bortekamper. Dette er andre gang Riga forsøker seg ute i Europa. Debuterte i Europa League-kvalifisering forrige sesong i 1. runde. Tapte da 0-1 borte mot CSKA Sofia i den første kampen, men vant hjemmekampen 1-0. Røk deretter ut på straffesparkkonkurranse.

Dundalk skal har gode muligheter til å skaffe seg et bra utgangspunkt foran returmøtet i Latvia.  HU.

7. Valur Reykjavik - NK Maribor
1. kvalifiseringsrunde i Champions League. Valur var to poeng foran Breidablikk da de ble seriemester sesongen 2018. Etter halvspilt sesong i år, har det ikke gått like bra. Ligger på 5. plassmed 16 poeng og er hele 13 poeng bak serieleder KR Reykjavik. Men har oppadgående form og vunnet fire av de fem siste seriekampene. I fjor røk islendingene mot Rosenborg i CL-kvaliken og på bortemålsregelen mot Sheriff Tiraspol i Europa League.

Etter å ha tapt på målstreken mot Olimpija Ljubljana sesongen 2017/18 i kampen om seriemesterskapet, tok Maribor tilbake tronen i vår og endte ni poeng foran Olimpija Ljubljana som seriemestre i Slovenia.  Var faktisk med i gruppespillet i Champions League sesongen 2017/18, endte da med tre poeng i gruppe med Liverpool, Sevilla og Spartak Moskva. Røk ut i tredje kvalifiseringsrunde av Europa League forrige sesong, etter 1-3 tap borte og 0-0 hjemme mot Rangers i returoppgjøret.

Valur må få med seg noe fra hjemmekampen for å ha et slags håp foran den tøffe returkampen, men lett blir det ikke. UB.

Klikk her for å levere din tippekupong

8. Varbergs - Degerfors
Superettan som starter opp igjen denne uken etter nærmere tre ukers pause. Sensasjonell første halvdel av sesongen for Varbergs i Superettan. Med råsterke 10-3-1 på de 14 første seriekampene, topper laget hele åtte poeng foran Mjällby på 2. plass. Det har vært tre ukers pause i Superettan og Varbergs tok kun ett poeng på de to siste. Røk på sitt første tap for sesongen nest sist da det ble 1-3 tap borte for formsterke Jönköpings Södra, men fikk med seg ett poeng borte mot Öster i siste kamp før pausen. Kun seks av de fjorten kampene er spilt hjemme, her står Varbergs med full pott.

Degerfors med en brukbar vårsesong. Ligger på 7. plass med 21 poeng og har kun fire poeng opp til Mjällby på 2. plass. 3-2-2 på bortebane og avslutter vårsesongen med sju poeng på de tre siste.

Det står 2-3-1 på de seks siste tilsvarende. Det er ikke gitt at Varberg fortsetter seierssankingen etter pausen. Vi værer en overraskelse her. HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

9. Brann - Shamrock Rovers
De tre neste kampene er fra 1. runde i kvalifiseringen til Europa League og alle disse kampene spilles torsdag.

Det gnistrer fortsatt ikke i det hele tatt av Branns offensive spill og søndag ble det nok en frustrende hjemmekamp for Brann-fansen. 0-0 hjemme mot Mjøndalen betyr at Brann kun står med 3-3-2 på sine åtte første hjemmekamper i Eliteserien og med kun sju scorede mål. Massivt ballinnehav til tross så sliter Brann med å skape sjanser på hjemmebane. Ligger på en grei 5. plass i serien og skal ut i Europa for første gang siden 2017/18-sesongen. Da gikk Brann inn i andre runde av Europa League-kvalifiseringen og vant første kamp 1-0 borte mot slovakiske Ruzomberok, men gikk på et pinlig 0-2 tap i hjemmereturen.

Shamrock Rovers endte på 3. plass i den irske serien forrige sesong, men var hele 25 poeng bak vinneren Dundalk. Etter at to tredjedeler av årets sesong er gjennomført, ligger laget på 2. plass. Det skiller åtte poeng opp til serieleder Dundalk. Fine 8-0-4 på tolv spilte bortekamper. Ga svenske AIK match i første kvalifiseringsrunde i fjor. Tapte riktignok hjemmeoppgjøret 0-1, men vant 1-0 etter ordinær tid i returen i Stockholm og røk først ut etter ekstraomganger.

Brann sliter voldsomt på hjemmebane for tiden og det er ikke gitt at de vinner denne. HU.

10. Molde - KR Reykjavik
Molde gikk på et pinlig bortetap mot Glenovan i den første kampen i første kvalifiseringsrunde i forrige sesongs Europa League. Men tok seg sammen i hjemmereturen og vant overbevisende 5-1. Tok seg så veldig greit av albanske Laci i 2. runde (3-0 hjemme og 2-0 borte) og eliminerte skotske Hibernian i 3. runde. Måtte så opp mot sterke Zenit i playoff. Tapte bortekampen 1-3, men vant hjemmekampen 2-1 og var ikke langt unna å kvalifisere seg til gruppespillet. har vært kanongode på hjemmebane i Eliteserien denne sesongen (6-1-0), men avgitt vel mange poeng på bortebane (3-2-3). Ledet 2-0 til pause borte mot Odd søndag, men det endte 2-2. Leder Eliteserien med fire poeng ned til Bodø/Glimt og Odd på plassene bak, men de har begge to kamper mindre spilt.

Islandske KR Reykjavik endte på 4. plass i 2018-sesongen på Island, og var ni poeng bak vinneren Valur. Midtveis i denne sesongen har laget en klar ledelse på toppen av tabellen med sju poeng ned til Breidablikk på 2. plass. Kun ett tap hittil, det er kommet på bortebane der tallene viser 4-1-1. Tok seg videre fra 1. runde i Europa League-kvalifiseringen i 2017 etter 0-0 hjemme og 2-0 seier borte mot finske SJK, men tapte 1-3 borte og 0-2 hjemme for Maccabi Tel Aviv i andre runde.

Molde blir store favoritter og skal vinne hjemme mot moderat islandsk motstand. H.

11. Brøndby - Inter Turku
den danske Superligaen starter opp denne helgen og Brøndby har sin åpningskamp hjemme mot Silkeborg søndag kveld, men først er det altså Europa League-kvalifsering hjemme mot finske Inter Turku. Etter en flott sesong 2017/18 som endte med andreplass, ble forrige sesong en stor nedtur for Brøndby. De ble tidlig hektet av i gullkampen og endte på 4. plass, hele 30 poeng bak serievinner FC København. Nådde playoff til gruppespillet i Europa League forrige sesong, men etter 2-5 tap borte mot Genk og 2-4 tap hjemme, ble det aldri noe gruppespill. Tobias Børkeeiet er foreløpig eneste nykommer i troppen.

Inter Turku endte helt nede på 7. plass i Veikkausliiga sesongen 2017/18, men kvalifiserte seg til Europa League-kvalik, gjennom å slå HJK Helsinki i cupfinalen. Det har gått bedre i serien denne sesongen og etter 14 serierunder ligger laget på 4. plass, kun fire poeng bak serieleder Ilves. 3-2-3 på bortebane i serien hittil. Har ikke spilt i Europa siden 2013.

Hjemmelaget blir store favoritter og det er vanskelig å argumentere for annet enn hjemmeseier her. H.

12. Frigg - Lokomotiv Oslo
3. divisjon avdeling 2 og denne innleder den fjortende serierunden før lagene tar en måneds sommerferie. Fem seire på de seks siste seriekampene for hjemmelaget, som ligger på 5. plass med 22 poeng. Det eneste tapet i denne perioden er kommet mot den suverene serielederen Vålerenga 2 som beseiret Frigg hele 4-0 for ti dager siden. Frigg har vært klart best hjemme sålangt og står med 4-1-1 på seks spilte hjemmekamper.

Lokomotiv Oslo tok sesongens tredje borteseier da laget snudde 1-2 til 3-2 seier mot Halsen søndag. Solide 3-1-2 på seks bortekamper, betydelig mer moderate 1-4-2 på sju spilte hjemmekamper. Står med totalt 17 poeng og ligger på 10. plass, men har seks poeng ned til Ready under streken.

0-0 i tilsvarende oppgjør i 2017.  Hjemmsterke Frigg får tillit som en våre sikre på midtukekupongen. H.

96-rekker:
1. Odd — Stabæk HB

2. Linfield  — Rosenborg B

3. BATE Borisov — Piast Gliwice HU

4. Ferencvarosi — Ludogorets Razgrad U

5. Slovan Bratislava — Sutjeska Niksic H

6. Dundalk — Riga FC HU

7. Valur Reykjavik — NK Maribor UB

8. Varbergs  — Degerfors HUB

9. Brann — Shamrock Rovers HU

10. Molde — KR Reykjavik H

11. Brøndby — Inter Turku H

12. Frigg — Lokomotiv Oslo H