Høgaste formuen i Gulen er på 675 millionar

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Og høgaste årsinntekt er er på seks millonar.

DEL

I Gulen ligg Hans Harry Wergeland på inntektstoppen, med ei inntekt på 6,2 millionar kroner, mens Ola Braanas ligg på formuestoppen med 675,5 millionar kroner. Wergeland er styremedlem i Solund verft og Wergeland Halsvik AS, der han tidlegare har vore styreleiar. Wergeland Halsvik AS har i år ei inntekt på 170,4 millionar. Wergeland er òg nestleiar i Repparfjord eigedom.

Braanas er i år ute av inntektstoppen, men toppar formueslista, med ei formue på 675,5 millionar kroner. Det er nesten 300 millionar kroner høgare enn nestemann på lista, Hans Harry Wergeland.

På andreplass på inntektstoppen ligg Jan Reidar Haveland med 4,5 millionar i inntekt. Han eigde Husnes hotell, som han selde i januar 2016.

Johny Birkeland på tredjeplass er styreleiar i Johny Birkeland Holding AS og Jkt Birkeland invest AS. Vidar Einebærholm, som er fjerdemann på lista med ei inntekt på 2,3 millionar, er dagleg leiar i Vestbris Fiskeriselskap AS, og Ole Svein Einebærholm med ei inntekt på 2,1 millionar er styreleiar i Vestbris fiskeriselskap AS.

Lista du ser under er sortert på høgaste inntekter i skatteåret 2016. For å sjå høgaste formue klikkar du på kolonneoverskrifta «Formue».

Topplisten for Gulen kommune inntektsåret 2016
Nr. Navn Født Sorter: Inntekt Skatt Formue
Nr. Navn Født Sorter: Inntekt Skatt Formue

Artikkeltags