NETTAVISEN: Billigkjedene Rema 1000, Extra og Kiwi dumper prisane på ei lang rekke julevarer.

Det var ikkje lite som fekk plass i ein handlepose til ein hundrelapp, då Nettavisen sjekka prisane i billigbutikkane. Vi fekk kjøpt middag med julepølse, mandelpoteter og både sur- og raudkål. Dessutan julebrus, gløgg, peparkaker og klementinar. Til og med julegrauten og papir til å pakke inn julegåvene med. Alt dette fekk vi berre for ein hundrelapp.

Kjedene følger nøye med på prisane hos kvarandre, og på mange varer er prisane heilt identiske. Av varene vi fekk med i posen var det lik pris på klementinar, julepølse, raudkål, surkål og grautris. Peparkakene hadde også identisk pris, riktig nok utselde hos Kiwi der vi fekk med et glas skivene agurkar innanfor 100-lappen i staden.

Rullen med julepapir var billigast hos Rema 1000, men rullen var berre tre meter mot fem meter hos dei to andre. Prisen per meter var billigast hos Kiwi med 1,38 mot 1,50 hos Rema 1000 og 1,78 hos Extra.

Kiloprisen på mandelpoteter var identisk hos dei tre kjedene, men pakken var mindre hos Rema 1000. Vi tok også med nokre færre klementinar hos Rema 1000 og fekk dermed plass til ein pakke dadlar til 9,80 i posen til ein 100-lapp.

1000 priskutt på éi veke

Som Nettavisen har fortalt tidlegare starta Kiwi julepriskrigen måndag 28. november med ei rekke kutt, og dei siste dagane er mange priser sett ytterlegare ned. Hos Kiwi blir no julegløgg, grautris og surkål selt til halv pris samanlikna med prisane for ei veke sidan.

– Vi kuttar prisar på hundrevis av varer kvar dag no, seier kommunikasjonsrådgivar Nora Mile Helgesen i Kiwi.

Også lågpriskjeda Coop Extra har gjort mange priskutt. Ifølge kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop er det gjort 1000 priskutt den siste veka.

– Vi kan ikkje kommentere marginane vi har, men eg kan vel seie så mykje som at dette er ikkje ein lønsam periode for oss, seier Kristiansen.

Ingen av kjedene vil seie noko konkret om eller kor mykje dei tapar på alle julevarene som får store priskutt no.

Julepriskrigen fortset

– Vi skal vere billigast helt fram til julaftan, og sjølvsagt elles i året også, seier Nora Mile Helgesen i Kiwi, men vil av konkurranseomsyn ikkje si meir om kor mykje prisane skal kuttast vidare.

– Vi i Rema 1000 skal alltid selje daglegvarer billigast i landet, og vi presser prisane så langt ned vi kan på varer som er ekstra viktig for kundane våre i sesongen, seier kategori- og innkjøpsdirektør Line Aarnes.

Også Extra lover fleire tilbod fram mot julaftan.

– Av konkurranseomsyn kan vi ikkje kommentere kor mykje prisane skal ned, men eg kan love at vi kvar veke fram til jul kjem til å gi kundane våre, som er dei som eig oss, nye tilbod og kampanjar for å gjere julehandelen så billig som mogleg, seier Harald Kristiansen i Coop. Han har også eit sparetips.

– Ikkje kjøp plastpose, men bruk Coops handlenett, då gir vi deg 1 krone i bonus i tillegg til at du har spart 3 kroner ved ikkje å kjøpe pose, seier Kristiansen.