Gå til sidens hovedinnhold

Ordførerkjede til salgs!

Artikkelen er over 2 år gammel

Lesarbrev Dette er eit debattinnlegg, skrive av ein ekstern bidragsytar. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

Hva koster ordførerkjedet i Sunnfjord?

Da Ap i Sunnfjord bare ville tilby Jenny Følling (Sp) halv stilling som varaordfører, snudde Sp seg mot Høyre. Etter et oppgjør på kammerset sikret Høyre Sp-dronningen hel stilling som varaordfører med en årslønn på 1,3 millioner kroner.

Med denne revestreken sørget Jenny for å skrive seg selv inn i historiebøkene som norges best betalte varaordfører! Jeg vet ikke helt hva jeg skal si til dette. Lønnen til varaordføreren er astronomisk høy til en varaordfører å være. Hun tjener mye mer enn stortingsrepresentanter, byrådslederen i Bergen, og like mye som statsrådene.

Det er helt hårreisende at politikere bare kan sitte å bevilge seg selv millionlønninger på denne måten. Det skaper dyp politikerforakt. Det at Sp vil at varaordføreren skal være en 100% stilling er forsåvidt greit for min del, men avlønningen er helt avsindig.

Jeg synes de ansvarlige i Sunnfjord skal ta seg et dypt magedrag, og revurdere lønnsnivået for de kommunale politikerne. Det rimer ikke at både ordfører og varaordfører skal ha millionlønn i Sunnfjord kommune. Dette er skandaløst dårlig bruk av befolkningens skattekroner.

Jeg tror ikke Jenny eller ordføreren skal prøve seg på å legge ned en eneste skole, eller sykehjem med begrunnelse om at økonomien er dårlig når de selv ruller seg i skattekroner. Det er aldri for sent å snu, og hvis lokalpolitikerne i Sunnfjord har noenlunde fornuften i behold, så gjør de noe med lønningene sine, for dette er ikke greit!

Kommentarer til denne saken