Ruud favoritt tross hard motstand i Swedish Open

Av

Casper Ruud (20) er favoritt foran møtet mot Damir Dzumhur i den første av potensielt fem runder i ATP-turneringen i Båstad tirsdag formiddag.

DEL

(Siste) Mens Champions League- og Europa League-kvalifiseringen tiltrekker seg mest oppmerksomhet i fotballverdenen denne tirsdagen, er det ikke allverden som foregår av annen sport. Tour de France-feltet har hviledag og Wimbeldon avsluttet søndag med en jevn finale mellom Novak Djokovic og legendariske Roger Federer, hvor førstnevnte trakk det lengste strået. Det er imidlertid liten grunn til fortvilelse for dem som måtte å ha fått mersmak etter den underholdende finalen. Vårt eget tennistalent Casper Ruud (20) skal nemlig i aksjon tirsdag formiddag i ATP-turneringen i Båstad. 

Casper Ruud - Damir Dzumhur

Spill her.

ATP-turneringen Swedish Open i Båstad begynte allerede søndag, men norske Ruud spiller sin første kamp denne tirsdagen. Motstander er bosnieren Damir Dzumhur. 27-åringen leverte imponerende prestasjoner forrige sesong, men har ikke levd opp til forventningene i år. Mens den høyrehendte spilleren var ranket som nummer 23 på verdensrankingen i juli i fjor, ligger fjorårets Antalya-vinner nå helt nede på 95. plass før kampen mot Christian Ruuds sønn. Den skuffende plasseringen skyldes blant annet tapet mot Guilherme Clezar (nr. 309 i verden) forrige mandag. Kampen mot brasilianske Clezar ble spilt på grus, hvilket også gjelder duellen mot Ruud. 

20-åringen kommer på sin side til oppgjøret fra et kvartfinaletap mot Thiago Monteiro i Braunschweig. Monteiros ranking var 113 før oppgjøret, men har siden steget til 88. Ruud har ligget stabilt på nedre del av 60-tallet denne sommeren. 

Kampstart er 11:00, mens spillestopp er 10:55.

Artikkeltags