Onsdag sende Solundmat kring 100 kilo levande hummar til kundar i Oslo, og målet er å få ut eit par hundre kilo til, minst, fortel Tom Erling Bahus, innleigd for å marknadsføre og byggje nettverk for Solundmat AS.
Gourmet-mat
Tidlegare Bagatelle-sjef og no TV-kokk Eivind Hellstrøm står på kundelista til den ferske bedrifta i Solund.
Det same gjer Bent Stiansen på Stattholdergården, og førdianar Ole Jonny Eikefjord på Restaurant Eik i hovudstaden har kjøpt villsau frå Solund, fortel Bahus.
Høgsesong for hummar
Akkurat no er det høgsesong for hummar. I startåret 2011 leverte Solundmat 300 kilo hummar og målet er å levere minst like mykje i år.
Hummaren vert levert av lokale fiskarar og pakka levande og sendt frå Solundmat sitt anlegg i Ytrøygrend i Ytre Solund.
Lokale råvarer
Solundmat AS vart skipa i fjor sommar med ein aksjekapital på 800.000 kroner, eigd av lokale reiarlag og einskildpersonar i kommunen.
Føremålet er å skape næring av lokale råvarer.
100 skrottar av villsau
Eit av satingsområda er villsau, og så langt i år har verksemda levert kring 100 skrottar, hovudsakleg til fire restaurantar i Oslo.
Ein del av lamma vert også tørka og salta for seinare levering.
Klippfisk og lutefisk
Produksjon av klippfisk er også viktig, og bedrifta er også i gang med produksjon av luterfisk, fortel Bahus.
Eit lite underskot
I fjor kom Solundmat seint i gang med produksjonen, først den 1. september, og omsette for 1,4 millionar kroner.
På grunn av den forseinka starten, vart resultatet langt betre enn venta, skriv styret i årsmeldinga.
Kjell Mongstad er leiar i styret, og Øyvind Lending er dagleg leiar.