Sogndal hentar ny midtbanespelar

FIN TYPE: – Eirik er ein fin type, snill utanfor bana, men ein terrier i kamp. Han vil gå fint inn i den gruppa vi har her no, seier Håvard Flo.

FIN TYPE: – Eirik er ein fin type, snill utanfor bana, men ein terrier i kamp. Han vil gå fint inn i den gruppa vi har her no, seier Håvard Flo. Foto:

Sogndal Fotball og Sandnes Ulf er samde om ein overgang for Eirik Schulze (24).

DEL

Lokale nyheiter - 5 kr for 5 veker

På heimesida si fortel Sogndal Fotball i dag at avtalen med Eirik Schulze er signert, og at den strekkjer seg ut 2019-sesongen.

– Vi er veldig glade for å få Eirik til Fosshaugane. Han er ein løpssterk og hardtarbeidande midtbanespelar som er ung og har ambisjonar, seier sportsleg leiar Håvard Flo om 24-åringen, som kjem frå Mandal.

Mandalskameratane og Viking

Eirik spelte for moderklubben Mandalskameratene før han i 2012 gjekk til Viking. Der fekk han tre kampar i Tippeligaen. På heimesida si gjer Sogndal Fotball eit poeng av at ein av desse kampane var nettopp mot Sogndal, ein kamp siddisane vann 4-1 på Viking Stadion.

For Schulze gjekk turen vidare til Strømmen, der han spelte under trenar Espen Olsen i to sesongar.

– I Strømmen hadde han stor tillit og spelte 58 obligatoriske kampar og noterte seg for 10 nettkjenningar. Han spelte begge kampane mot Sogndal, då me møtte Strømmen i 2015, skriv Sogndal Fotball.

På trening tysdag

I fjor spelte han i Sandnes Ulf, der det vart 31 kampar og tre scoringar. No er avtalen signert for tre år i Sogndal.

– Eg kjem hit for å etablere meg som Eliteserie-spelar, seier han til Sogndal Fotball. – Eg har ambisjonar om å spele meg inn på laget.

Ifølgje heimesida har Schulze no reist tilbake til Sørlandet for å pakka sakene sine. Han kjem tilbake over helga og er klar til treningsoppstart på tysdag.

Artikkeltags