Daglegvarekjede gjer kraftige kutt på påskefavorittar

KONKURRENTAR: Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi og Harald Kristiansen i Coop.

KONKURRENTAR: Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi og Harald Kristiansen i Coop. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Medan Kiwi melder om kutt på ei rekke påskevarer, tenner konkurrenten på alle pluggar: – Tyder på at dei har eit behov for merksemd, seier Harald Kristiansen i Coop.

DEL

– Vi pressar prisane kvar dag, og vi har sett ned prisane på fleire hundre varer berre i dag, seier kommunikasjonssjef i Kiwi Kristine Aakvaag Arvin til Nettavisen.

Mange av kutta er ganske små, men Arvin stadfestar at Kiwi også har kutta prisen på ei rekke populære påskevarer.

  • Turfavoritten Kvikk Lunsj går for 20 kroner for ein trepakning hos Kiwi (mot tidlegare 32,20 kroner), altså 6,7 kroner per plate, eit priskutt på nesten 40 prosent.
  • Appelsinar, ei anna populær påskevare, av merket «Season», går til 6,90 kroner per kilo. Det er lågare enn på noko tidspunkt i fjor.
  • Påskebrusen Solo og sukkerfrie Solo Super er også billigare. Ein firepakning med halvannan liter Solo kostar 58,90 kroner, mot tidlegare 69,90 kroner.
  • Ein firepakning halvannan liter Solo Super kostar til vanleg 68,90 kroner, men vert no seld for 57,90 kroner.
  • Sunt smågodt, no kalla rockefroskar, vert seld til 9,90 kroner (mot 12,90 kroner).

Saka held fram under bildet.

BILLIGARE ENN I FJOR: Appelsin kostar no 6,90 kroner hos Kiwi, mindre enn på noko tidspunkt i fjor.

BILLIGARE ENN I FJOR: Appelsin kostar no 6,90 kroner hos Kiwi, mindre enn på noko tidspunkt i fjor. Foto:

– Vi skal vere billigast uansett, enten det er kvardag eller fest. Vi er opptekne av det friske og grøne og har derfor sett ned prisane på både appelsinar, i tillegg til frukt og grønsaker i beger, i dag. Vi skal sjølvsagt vere billigast på dei andre varene også, seier Arvin.

Konkurrentane svarar

Også konkurrentane til Kiwi seier dei kuttar prisane. Coops lågpriskjede Extra har sett ned prisen på ei firepakning Kvikk lunsj til 26,70 kroner, altså 6,7 kroner pakken, noko som er like billig som Kiwi.

Kjeda har dessutan sett kraftig ned prisen på Minde påskesjokolade, frå 49,90 til 34,90 kroner. Ein firepakning Solo kostar 59,90, altså éi krone dyrare enn Kiwi.

– Når vi nærmar oss høgtider som påske, går alltid prisen ned på typiske sesongvarer. Lågpriskjedene følger kvarandre tett, og Nettavisens siste prisundersøkingar viser at det er minimale forskjellar, om nokon i det heile tatt, på pris, seier Harald Kristiansen i Coop til Nettavisen.

– Ingen priskrig

Han meiner derimot det ikkje er snakk om ein priskrig, men heilt normale kampanjar og prisjusteringar. Kristiansen nyttar dermed moglegheita til å lange ut mot konkurrenten.

Saka held fram under bildet.

40 PROSENT BILLIGARE: Kvikk lunsj er blant varene som er blitt billigare i år

40 PROSENT BILLIGARE: Kvikk lunsj er blant varene som er blitt billigare i år Foto:

– Om Kiwi antydar at det er starta ein priskrig på påskevarer, så tyder det på at dei har eit behov for merksemd. Extra har så langt i år ein vekst på 11 prosent. Det er mogleg det er denne gode veksten som har sett ein støkk i konkurrentane, seier Kristiansen.

– Kundane, som er dei som eig oss, veit at vi ha lova å vere minst like billige, og vi skal følge konkurrentane på pris heilt til våre 9.000 tilsette tar ein velfortent påskeferie. Det er ingen grunn til å la seg lure av Kiwi, og legge handleturen til ein av våre konkurrentar. Extra har alltid låge prisar, seier Kristiansen.

– Extra dyrare

Kiwi svarar ved å seie at dei er Kiwi er Norges billigaste lågpriskjede.

– Det bekreftar den eine prisundersøkinga etter den andre. På VGs frukt- og grøntbørs i februar var Extra heile 16 prosent dyrare enn oss. I tillegg har vi den høgaste bonusen på frukt og grønt. Vi er stolte av å vere kjeda som pressar prisane ned og jobbar for sunnheit til folket, seier Arvin.

Ho legg til at Kiwi har det beste omdømmet i bransjen.

– Kiwi lurer aldri kundane. Men vi synest det er hyggjeleg å informere om vore låge prisar på appelsinar, beger med frukt og grønt og smoothies, og forhåpentlegvis inspirere til litt ekstra frukt og grønt i påska, seier Arvin.

Rema følger opp

Også Rema 1000 seier at dei har kutta prisane:

– I Rema 1000 skal vi ha dei lågaste prisane

– I Rema 1000 skal vi ha dei lågaste prisane til påske. Vi har i dag sett ned prisen på enkelte påskevarer og vil følge marknaden slik at vi har dei lågaste prisane. I dag reduserte vi prisane på blant anna påskefavorittane fryst lammelår, Solo og Kvikk Lunsj, seier Frederik Jahr, pressesjef i Rema 1000, til Nettavisen.

Saka held fram under bildet.

BILLIG SMÅGODT: Småfrukta på Kiwi kostar no mindre enn vanleg smågodt.

BILLIG SMÅGODT: Småfrukta på Kiwi kostar no mindre enn vanleg smågodt. Foto:

Ei vare som tradisjonelt kuttast ved disse tider er smågodt, som for nokre år sidan kosta berre 2,90 kroner per hekto. Dei siste åra har derimot priskrigane vore mindre intense på denne vare, og Arvin seier at prisen så langt er uendra for denne vara hos Kiwi.

– Som svar på smågodtkrigane, lanserte vi sunt smågodt i 2017. Disse vart ein knallsuksess frå dag éin, og det sunne smågodtet er no sunnare enn vanleg smågodt i Kiwi, seier Arvin.

Artikkeltags