Gå til sidens hovedinnhold

Ny skole i Dale, et viktig valg

Artikkelen er over 2 år gammel

Lesarbrev Dette er eit debattinnlegg, skrive av ein ekstern bidragsytar. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

Politikerne i Fjaler kommunestyre tok mandag et viktig valg om å bygge ny 1-10 skole. En beslutning som vi tror vil gi Dale mange positive ringvirkninger framover.

Nå får elevene en skole som har plass til alle. En skole som har egne tilrettelagte rom for praktisk- estetiske fag, stor gymsal og et uteområde som ikke bærer preg av kortsiktige løsninger. De ansatte ved skolen får de arbeidsvilkårene de fortjener og forutsigbarhet i planlegging og gjennomføring av undervisningen.

Den nye skolen blir kostbar og vil selvfølgelig sette press på kommuneøkonomien. Men selv om ny skole var det mest kostbare alternativet mener vi også at dette må være det beste alternativet. At ny skole nå ble vedtatt var helt nødvendig for å unngå enda flere år med en uholdbar skolesituasjon i påvente av andre alternativ. Den nåværende situasjonen har også vært frustrerende for oss som foreldre da vi ser at skolebygget ikke er tilstrekkelig for en god skolehverdag .

Den nye skolen vil ikke bare være positiv for lærerne og elevene, men også for Dale generelt. At Dale kan skilte med ny barnehage og en kommende ny skole.

Den vil vil veie positivt for alle utflyttere som vurderer å flytte hjem igjen, eller tilflyttere som vurderer å etablere seg her. Med mange spennende bedrifter i Dale og omegn har Fjaler gode muligheter til å tiltrekke seg nye innbyggere. Utbygging på senteret, ny kaldhall, det gamle Coop-bygget med stort potensiale som kulturbygg og nye boenheter som snart kommer for salg er bare noen av de positive tingene som skjer i Dale for tiden. Kommunen har lagt ut nye tomter, forhåpentligvis vil det komme flere. At kommunen legger til rette for disse tingene er helt avgjørende for videre utvikling, og den nye skolen vil bare være enda et positivt moment. I tillegg til lærere og elever vil også lag og organisasjoner nyte godt av en større gymsal som kan brukes til ulike formål.

Som foreldre gleder vi oss stort på vegne av tålmodige elever og lærere som om få år skal flytte inn i ny skole. Vi takker politikerne i Fjaler for at de tok en fremtidsrettet beslutning.

Kommentarer til denne saken