NRK lisens til besvær

ENKLERE: FrP har ikke forsøkt å lure deg. De har gjort noe for å forenkle og fjerne overfødighet og gjøre det enklere og mer rettferdig, skriv Terje Johan Helgheim i artikklen.

ENKLERE: FrP har ikke forsøkt å lure deg. De har gjort noe for å forenkle og fjerne overfødighet og gjøre det enklere og mer rettferdig, skriv Terje Johan Helgheim i artikklen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LesarbrevDette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.De fleste har vel fått med seg tidligere den økende motstanden mot den påtvungne NRK lisensen. En lisens som har irritert, frustrert og blitt lagt til for hat av mange.

Den har også rammet urettferdig. Enten man var singel eller pensjonist,måtte man betale det samme som en storfamilie. Dette om man så på NRK eller ikke .

FrP har tatt grep også her. NRK lisensen ble fjernet som en separat avgift til statskanalen.

Det er altså fjernet en avgift som har vært forhatt og uønsket i årtier. Men det folk ikke forstår, ser det ut til , er at det å fjerne lisensen ikke er ensbetydende med å fjerne NRK .

Det er nemlig slik at det er det som må til om ikke lisensen skal dekkes inn fra noe sted.

Man kan lese i media og sosiale medier spessiellt,at : «FrP har lurt oss». De har ikke fjernet lisensen, de har bare flyttet den til skatteseddelen. 

Ja,kjære medborger. Det er faktisk på det viset man dekker inn alt man ønsker «Gratis» i velferdssamfunnet, så lenge det ikke skaffes egne inntekter på: for eksempel reklame.

Alt som blir omtalt i velferdsnorge som gratis,må dekkes inn fra noe sted og da vanligvis blir det via skatteseddelen. Det gjelder også eksempelvis fri skole og helsetjenester o.l..

Når det gjelder lisensen som er fjernet i sin opprinnelige form,så er det etter min mening,blitt til det bedre og mer rettferdig løsning. Vi betaler alle nå vår andel for statskanalen og i likhet med vårt helsevesen ,så er det noen som bruker det mer enn andre men likevel betaler alle det samme.

Tidligere betalte enslige det samme beløp som en familie med 2 eller flere familiemedlemmer. Nå belastes en enslig for halvparten,for å nevne noe. Det burde også være rom for besparelser siden innkrevningsapparatet til NRK blir overflødig.

Så kjære medborger: FrP har ikke forsøkt å lure deg. De har gjort noe for å forenkle og fjerne overfødighet og gjøre det enklere og mer rettferdig. 

Så tenk deg om neste gang du ønsker deg noe Gratis, det kan bare bli flyttet for å belastes på annet vis. 

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken