Jusstudenter klager mest

Studentene her på Det juridiske fakultet ved Universistetet i Oslo klager mest på eksamen.

Studentene her på Det juridiske fakultet ved Universistetet i Oslo klager mest på eksamen. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Studentene ved Det juridiske fakultet i Oslo klager oftest på eksamen.

DEL

Ferske tall fra studieavdelingen ved Universitetet i Oslo (UiO), viser at jusstudentene er de som er minst fornøyd med karakterene sine. De ligger på klagetoppen, men de får sjelden medhold i klagene, skriver studentavisa Universitas.

I 2010 klagde jusstudentene på nesten seks prosent av eksamenskarakterene som ble gitt i første omgang. Til sammenligning var gjennomsnittet for hele UiO bare to prosent.

Få når fram

I gjennomsnitt førte 20 prosent av eksamensklagene fram ved hele UiO i 2010, men jusstudentene fikk nesten ikke gjennomslagskraft: Bare seks prosent av dem fikk bedre karakter etter å ha klaget.

Det var bare Det medisinske fakultet som hadde lavere gjennomslagskraft enn jussen, der førte ingen av eksamensklager førte fram i 2010.

– Det kan være et uttrykk for at de karakterene som settes på jussen i Oslo er gjennomarbeidet og godt begrunnet, sier leder for juridisk studentvalg, Ada Molne Kjøllesdal.

Karakterpress

Rune Frostvin (32) studerer juss på 6. året i Oslo, og forteller om et stort karakterpress på jussen, og han har selv benyttet seg av retten til å klage.

– Den første gangen var det fordi jeg mente jeg skulle ha en bedre karakter. Sensor hadde gjort en dårlig jobb. Den andre gangen klaget jeg bare for å klage, sier han til Universitas.

Eksamensklaging medfører økonomiske kostnader for fakultetet. Men Frostvin har ingen moralske betenkeligheter med å klage på karakterer:

– Hvis man har fått en karakter som sensor mener er solid og i hvert fall ikke kan settes ned, er det liten grunn til å ikke klage. Man har mest å vinne, og karakteren er uansett satt etter en skjønnsmessig vurdering, poengterer Frostvin. (ANB)

Her kan du lese mer om studenter som klager på eksamenskarakterene.

Artikkeltags