Så fort brenner det

En bilbrann kan utvikle seg utrolig raskt.

En bilbrann kan utvikle seg utrolig raskt. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Statens vegvesen tviler på om det nå finnes en undersjøisk tunnel som er sikrere enn Oslofjordtunnelen.

DEL

Lokale nyheiter - 5 kr for 5 veker

[AMTA] – Etter brannen i Oslofjordtunnelen 23. juni har vi satt i verk mange tiltak og det er gjort en rekke undersøkelser. Det finnes ikke en undersjøisk tunnel som er sikrere enn denne, sier brannvernleder i Statens vegvesen, Torbjørn Tollefsen, og ramser opp tiltak som er satt i verk.

– Mye kompetanse har vært med, og vi har nå i sum fått en meget sikker tunnel. Skulle det oppstå en brann nå, så er det enklere for de som måtte befinne seg i tunnelen og vi har flere tiltak vi kan sette i verk. Nå er det 26 nye evakueringsrom, ledelys og vi kan blant annet bruke ventilasjonsanlegget til å styre røyken, forteller Tollefsen. Ved å finne ut av hvilken retning bilen har kjørt, kan vegtrafikksentralen styre viftene slik at vinden blåser i en bestemt retning i tunnelen. Det kan være avgjørende for brannvesenet.

Tollefsen har nylig vært med på en branndemonstrasjon i Hobøl. Nettopp med tanke på å vise hvor fort en brann utvikler seg i en tunnel.

– Det var en meget vellykket demonstrasjon. Vi demonstrerte hvor hurtig en brann utvikler seg, og det overrasket nok mange at det gikk så fort.

Les hele saken på amta.no (ANB)

Artikkeltags