Førde jobber med å bli en bedre utgave av seg selv. Bruer over Jølstra, parkering inne i fjellene, grønne lunger og næringsbygg både her og der planlegges. Lysende hjerter i Førde skal gi førhjulsglede før Førdepakken med tilbehør braker løs igjen på nyåret. På toppen av Førdehierarkiet sitter to sjefer med en samlet lønn på 2,3 millioner. Førdepakke, E 39, og jordras til evig tid er gavepakker som holder liv i kommunens toppfolk. Jantelov å lufte slikt, hvem ville sagt nei?

Noen må jo fronte ordskiftet på vegne av folket. Alt peset ordfører og varaordfører må stå i fra kritikerne har vel sin pris, dog under velbegrunnet tvil. Kunsten midt opp i Førdepakken må selvsagt også få blø. Steinlaksen, Førde sitt svar på Sinnataggen og den lille Havfrue i København skal ofres på Førde sin vei til å bli en moderne by. Bort med den! Utekunstpolitikk er overflødig tidsbruk. Hvem bryr seg utover noen ekstremister av jålete estetikere? Førde har forresten plassert to plastikksvaner ved Langebrua. Så vær fornøyd. Nå er tiden inne for å gå all in for bruer å tråkke rundt på fra handelshus til handelshus. Asfalt, parkering, bruer og kjøpesentra for alle penga.

Plaster på såret for fjerning av laksekunst får være at vi på toppen av rådhuset tillater en mengde lyshjerter på fasadene våre uten å kreve søknad for temporær fasadeendring. Skal jo fjernes etter jul engang uansett. Et stort lyspunkt i kunstens tjeneste har heldigvis Førde midt i byen sin. En kunstinstitusjon for praktisk kunstarbeid, utstilling av spennende kunst i to gallerier og kunstfaglige samtaler med kunstinteresserte. Jeg har besøkt kunstperlene flere ganger og hver gang gått beriket med kunstopplevesler ut på gata.

Kunsthuset oser av atmosfære, lukt og visualitet med en gang du lukker inngangsdøren med en kunstnerisk knirkelyd og trer inn i en parisisk stemning av gallerimiljø. Galleriet rommer også en profesjonell rammemaker. En halv time tar det å få rammet inn et bilde profesjonelt. I underetasjen kan man også studere et mangfold av kunst. I avdeling 2 i nabohuset hengeri tillegg et rikt sortiment av billedkunst fra kjente kunstnere på veggene. Rikken er navnet på Førde sitt optimale punkt for vitale kunstopplevelser som må få vernestatus fort som rå før en smarting i systemet tar en laks til.

Les også

Sofie (27): Der eg kjem frå ville Torsheim blitt slukt levande av bygdedyret

Les også

Ei bru til bry

Les også

La Laksen på Festplassen i Førde vere i fred