Fylkeskommunen og Fjord1

Avgjerda om fylkeskommunen framleis skal eige Fjord1 eller ikkje, dreg ut i tid.

Avgjerda om fylkeskommunen framleis skal eige Fjord1 eller ikkje, dreg ut i tid. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Uttale frå fylkesordførar og styreleiar i Fjord1

DEL

LesarbrevDette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.På bakgrunn av den pågående mediedekning av forholdet mellom Sogn og Fjordane fylkeskommune og styret i Fjord1 vil vi som henholdsvis fylkesordfører og styreleder meddele følgende:

Til fylkesutvalgets møte på Hermansverk 13. april 2016, var styreleder i Fjord 1, Pål W. Lorentzen, anmodet om å orientere om utviklingen i selskapet. Siden dette gjaldt fylkeskommunens økonomiske interesser var møtet lukket.

Lorentzen ga en bred orientering om virksomheten og kom i denne forbindelse også inn på Fjord 1–styrets forhold til konflikten mellom eierne og salgsprosessen når det gjelder Torghatten. Lorentzen understreket overfor fylkesutvalget det nøytralitetskrav som gjelder for Fjord 1-styret i den foreliggende situasjon og at styret og eiere her har ulike roller å spille. Han fremla i denne forbindelse fire eksterne juridiske utredninger som han hadde innhentet for å kvalitetssikre styrets vurderinger. Disse ble unndratt offentlighet.

Både fylkesordfører og styreleder beklager sterkt at slike dokumenter blir lekket til media.

Det kan slås fast at fylkesordfører og styreleder har en felles oppfatning av styrets og eiers ulike roller i den forliggende situasjon. De har gjensidig full respekt for at dette i ulike situasjoner kan lede til ulike oppfatninger. Slike meningsforskjeller har det imidlertid vært lite av underveis.

Fylkesordfører og styreleder konstaterer at det i dag ikke foreligger noen uenighet i vesentlige spørsmål. Salget til Torghatten er til behandling i Konkurransetilsynet som etter hvert forventes å avklare veien videre.

Fylkeskommunen og styret i Fjord 1 forholder seg til dette.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags