Derfor bør du legge golvet om sommaren

Det er mange fordelar med å legge golv om sommaren.

Det er mange fordelar med å legge golv om sommaren. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

EIGEDOM: No er den perfekte tida for å legge nytt golv.

DEL

Går du med planar om å legge golv, bør du gjere det i løpet av dei varme sommarmånadane.

Både personleg økonomi, tid, plass, deI praktiske forholda og deI klimatiske forholda taler for det.

– HuGS at sommaren ikkje berre er ideell for utandørsarbeid, det er også ei veldig bra tid for å pusse opp inne. Dette er eiN god periode å legge golv, seier Ingeborg Bigum Borgen, marknadssjef hos Tarkett, til Siste.no.

Om du samanliknar med andre årstider, som både er våtare og kaldare, er det ingen tvil om at det er store praktiske fordelar med å legge golvet no.

– Det er mykje lettare å gjere ting inne på sommaren. Skal du legge tregolv, må du for eksempel tenke på at du skal stå og kappe opp parketten. Då er det mykje betre å stå tørt og fint ute i staden for i kulde og våt snø, seier Øyvind Langelandsvik, teknisk ansvarleg og distriktssjef i RBI Gulv, til ifi.no.

Også klimaet om sommaren tilseier at dette er den perfekte tida for å få på plass draumegolvet – i i alle fall om draumegolvet er eit flott tregolv.

Tre er nemleg eit levande materiale, som svell og krympar i takt med forandringar i luftfuktigheita.

– Den høge temperaturen og luftfuktigheita i sommarmånadane gir forhold som er ideelle for å legge tregolv. Når det er kaldt ute og luftfuktigheita er låg, som på vinteren, kan treverket reagere med å krympe, noko som vil gi gliper i skøytane, seier Øyvind Langelandsvik.

Desse glipene vil forsvinne når luftfuktigheita stig igjen, så det er ikkje noka krise, men det er framleis fint å legge golvet no. Då reagerer ikkje treverket med ein gong og det får meir tid til å tilpasse seg klimaet det skal vere i.

I tillegg til deigode forholda er det ingen løyndom at både feriepengar og tomme kalendrar taler for litt oppussingsarbeid om sommaren.

– Både feriepengar og skattepengar kjem inn på kontoen i desse tider, og det er jo ingen tvil om at det kjem godt med når du skal pusse opp, avsluttar Bigum Borgen. (ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken