Allereie som 18-åring hadde Ulrik Fredriksen spelt i Norges sju øvste divisjonar: – Trur det er rekord

TØFFING: Ulrik Fredriksen er ein mann du vil ha med deg i kriogen, seier trenar og lagkameratar. No spelar midtstopparen U20-VM.

TØFFING: Ulrik Fredriksen er ein mann du vil ha med deg i kriogen, seier trenar og lagkameratar. No spelar midtstopparen U20-VM. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ulrik Fredriksen (19) er U20-landslagets nye stopparkjempe. Bergensaren har hatt ein annleis veg til VM enn dei fleste andre på laget.

DEL

NETTAVISEN: – Eg var jo ikkje på noko landslag før G18, men har spelt meir og meir dei siste åra. No må eg forsvare plassen og spele gode kampar, seier han til avisa.

Etter botnsolide prestasjonar i G19-EM i Finland i fjor sommar, har han gjort plassen ved sidan av kaptein Leo Østigård til sin eigen.

Fredriksen meiner han hiele karrieren har vore i utfordrarposisjon, men at det dei siste årene har losna.

– Trur det er rekord

I ein alder av 19 år har han allereie bøttevis med erfaring. 34 kampar i 1. divisjon og 16 kampar i Eliteserien er fasiten så langt, i tillegg til 11 kampar spreidd utover høvesvis G18-, G19-, U20- og U21-landslaget.

Fredriksen har faktisk spelt på alle nivå frå 6. divisjon og heilt opp til Eliteserien, og det rakk han å gjere før han blei 19.

– Eg trur det er rekord, seier han med eit smil.

Han spelte for Sædalen og Fyllingsdalen før han gjekk til Sogndal før 2017-sesongen.

Nettavisen har dykka i arkiva for å finne andre på 18 år eller yngre som har gjort det same, men førebels har vi ikkje funne nokon som kan tangere Fredriksens prestasjon.

Norge har så langt tapt begge kampane sine i U20-VM. Neste kamp er torsdag mot Honduras.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken