En bilbrann kan utvikle seg utrolig raskt. Foto: Statens vegvesen

Så fort brenner det

Statens vegvesen tviler på om det nå finnes en undersjøisk tunnel som er sikrere enn Oslofjordtunnelen.
Publisert 26.05.2012 kl 18:20 Oppdatert 26.05.2012 kl 20:32

Tips ein venn på e-post:

[AMTA] – Etter brannen i Oslofjordtunnelen 23. juni har vi satt i verk mange tiltak og det er gjort en rekke undersøkelser. Det finnes ikke en undersjøisk tunnel som er sikrere enn denne, sier brannvernleder i Statens vegvesen, Torbjørn Tollefsen, og ramser opp tiltak som er satt i verk.

– Mye kompetanse har vært med, og vi har nå i sum fått en meget sikker tunnel. Skulle det oppstå en brann nå, så er det enklere for de som måtte befinne seg i tunnelen og vi har flere tiltak vi kan sette i verk. Nå er det 26 nye evakueringsrom, ledelys og vi kan blant annet bruke ventilasjonsanlegget til å styre røyken, forteller Tollefsen. Ved å finne ut av hvilken retning bilen har kjørt, kan vegtrafikksentralen styre viftene slik at vinden blåser i en bestemt retning i tunnelen. Det kan være avgjørende for brannvesenet.

Tollefsen har nylig vært med på en branndemonstrasjon i Hobøl. Nettopp med tanke på å vise hvor fort en brann utvikler seg i en tunnel.

– Det var en meget vellykket demonstrasjon. Vi demonstrerte hvor hurtig en brann utvikler seg, og det overrasket nok mange at det gikk så fort.

Les hele saken på amta.no (ANB)